Samo su SDA Bošnjaci?

Nema biranja partnera u vlasti: Radončić kao Sejdo Bajramović

Vijesti / Flash | 04. 07. 2017. u 12:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nikada se više u BiH neće donijeti nikakva odluka bez bošnjačkog naroda i svih građana koji ovu zemlju osjećaju svojom'', objavila je danas Stranka demokratske akcije u povodu izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika da će nakon izbora 2018. godine SNSD i HDZBiH odlučiti tko će biti bošnjački partner za formiranje vlasti na razini BiH.

Iz SDA navode da već duže vrijeme SNSD i HDZ BiH potajno, a sada otvoreno i javno, tragaju za bošnjačkim partnerom koji će udovoljiti njihovim željama i ciljevima.

''Svjesni smo da Dodiku i Čoviću kao partner odgovara Radončić koji već dva desetljeća unosi razdor među Bošnjake, a nedavno ih je optužio i za početak rata. Međutim, očigledno je da se Dodik u tome prevario, jer pokušaj da se instalira Radončić kao najnovija verzija Sejde Bajramovića neće proći'', navodi se u saopćenju.

''Nikada se više u BiH neće donijeti nikakva odluka bez bošnjačkog naroda i svih građana koji ovu zemlju osjećaju svojom. Bosansko-hercegovačke patriote će predstavljati najjače političke stranke, a u tome je SDA nezaobilazna'', stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close