Mladen Ivanić

Neće doći do odcjepljenja RS-a, Hrvati imaju pravo izabrati svoje zastupnike

Vijesti / Flash | 21. 05. 2017. u 09:15 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neće doći do odcjepljenja Republike Srpske'', poručio je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić u razgovoru za N1.

On je kazao da takav scenarij nije realan, ali i da "razumije" Milorada Dodika, predsjednika entiteta Republika Srpska, koja nema o čemu drugom pričati

''Neće doći do odcjepljenja Republike Srpske. Ima ljudi koji u to vjeruju, ali ja znam da to nije realno. Srbija to ne bi podržala zbog Kosova. Jasno je rečeno, nemate podršku. Lijepo to zvuči, o čemu će Dodik više pričati? Ja ga razumijem. Dok god pije vode, o čemu drugom će pričati? O investicijama kojih nema. Ali moram reći i da neće biti Bosne i Hercegovine bez entiteta. Tko će mijenjati Ustav, mi sami to ne možemo dogovoriti '', kazao je Ivanić.

Prema njegovom mišljenju, Hrvati imaju pravo izabrati svoje predstavnike u vlasti. Potrebno je, naglasio je, pronaći mehanizam da im to bude zajamčeno.

''Mislim da Hrvati imaju pravo izabrati svoje predstavnike i mora se naći mehanizam kako da im to bude zajamčeno. Ja sam najmanje zainteresiran za treći entitet, rekao sam to tisuću puta. Ako imate problem izbora, a imate, onda je red da oni koji kažu da to nije dobro - ponude rješenje'', kazao je Ivanić za N1.

Kopirati
Drag cursor here to close