RS

Ne odriču se bijelog kruha

Vijesti / Flash | 08. 12. 2016. u 13:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Narodnoj skupštini RS-a danas nisu usvojeni zakoni kojima je bilo predviđeno ukidanje ''bijelog kruha''.

Izmjene zakona o radnim odnosima u državnim organima i o statusu dužnosnika jedinica lokalne samouprave, kojima je bilo predviđeno brisanje odredbi kojim je propisano da izabrana osoba, nakon prestanka dužnosti ima pravo na plaću u trajanju od šest mjeseci u visini plaće koju je imala u vrijeme prestanka dužnosti, predložila je Zastupnička grupa Napredne Srpske.

Zakone nisu podržali zastupnici vladajuće većine.

Opozicija tvrdi da je vlast odbijanjem da danas podrži zakone o ukidanju ''bijelog kruha'' pokazala ''pravo lice' 'i propustila da se privilegija za izabrane i imenovane dužnosnike konačno ukine u RS-u.

Iz Vlade RS-a su naveli da nikada nisu bili protiv zakona koji se odnose na ukidanje "bijelog kruha", ali da ovo pitanje nije moguće riješiti samo sa dva zakona.

U prošlom sazivu Narodne skupštine RS-a ovo pravo koristilo je 28 narodnih zastupnika, a ukupan iznos za isplatu za ove namjene bio je oko 300.000 KM.

Parlament je danas prihvatio izmjene i dopune Zakona o policiji i unutarnjim poslovima u RS-u, kojima se mijenja naziv osnovnih organizacijski jedinica izvan sjedišta Ministarstva, odnosno centri i stanice javne sigurnosti se transformiraju u policijske uprave.

Usvojene su i dopune Zakona o zdravstvenom osiguranju, kojima je predviđeno uvođenje integriranog informacionog zdravstvenog sistema, tj. elektronska zdravstvena kartica koja sadrži podatke o zdravstvenom osiguranju i stalne podatke koji se vode u oblasti zdravstva.

Kopirati
Drag cursor here to close