NATO u problemima: Oko 150 turskih časnika napustilo Savezničko zapovjedništvo
ACO bez Turaka
OBJAVA: Četvrtak, 8. prosinca 2016. 8:43
IZVOR: Fena
AUTOR: M.M.
Turski vojnici u NATO-u
0

Nakon neuspjelog državnog udara u Turskoj, NATO savez je ostao bez velikog broja turskih časnika.

Oko 150 turskih časnika napustilo je zapovjedne strukture NATO-a nakon neuspjelog državnog udara protiv režima predsjednika Erdogana 15. srpnja, rekao je u srijedu američki general na čelu savezničkih snaga u Europi, Curtis Scaparrotti.

"Veliki broj turskih časnika je u zatvoru, neki su pozvani iz Bruxellesa, a neki su otišli u mirovinu", rekao je general Caparrotti novinarima u sklopu jednog sastanka NATO-a u Bruxellesu, prenosi Hina.

On je objasnio da se ti odlasci, neki prisilni, drugi željeni, odnose na oko 50 posto turskih časnika u Savezničkom zapovjedništvu za operacije (ACO) i da se radi o 150 vojnika.

"To utječe na funkcioniranje zapovjedništva i stavlja dodatni teret na one koji ostaju", rekao je i dodao da je nešto više od polovice vojnika već zamijenjeno.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.