suradnja

NATO nas prati

Vijesti / Flash | 19. 01. 2017. u 12:44 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Sarajevu sa zapovjednicom NATO Stožera Sarajevo brigadnom generalicom Giselle Wilz sa kojom je razgovarao o sigurnosnoj situaciji i budućoj suradnji Ministarstva i NATO stožera.

Ministar Mektić je izrazio zabrinutost zbog usložnjavanja sigurnosne situacije zbog ratnohuškačkih poruka koje dolaze od pojedinaca, istaknuvši da je posebno zabrinjavajuće što iza tih osoba stoje određene političke strukture.

“Te pojedince i takvu retoriku treba odmah prekinuti i sankcionirati jer to unosi strah i nesigurnost među građane. Također, šalje se negativna poruka prema stranim investitorima, kazao je Mektić izrazivši nezadovoljstvo zbog pasivnosti Tužiteljstva BiH da ovakve huškačke ispade odmah istraži i sankcionira.

Brigadna generalica Wilz je istaknula da NATO prati sigurnosnu situaciju u BiH i da ova organizacija neće dozvoliti bilo kakvo ugrožavanje mira u BiH. Izrazila je puno povjerenje u sigurnosne agencije na državnoj razini kao i Oružane snage BiH, najavivši dalje jačanje suradnje i integriteta ovih institucija.

Kopirati
Drag cursor here to close