Napadač na noćni klub u Istanbulu borio se na strani ISIL-a u Siriji
Dobro obučen
OBJAVA: Utorak, 3. siječnja 2017. 12:59
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Napadač Istanbul klub putovnica
0

Napadač je bio "posebno izabran" da izvede napad, objavljeno je u novinskim izvještajima

Napadač koji je ubio 39 ljudi u noćnom klubu u Istanbulu, borio se u Siriji na strani Islamske države i koristio je tehnike koje je naučio u građanskom ratu, navodi se uz novinskom izvještaju objavljenom u utorak, piše Fena.

Dnevne novine Hurriyet pišu da je napadač - koji tek treba biti službeno identificiran i još je u bijegu - pokazao da je dobro obučen u korištenju oružja.

On je izazvao pokolj u noćnom klubu Reina na novogodišnju noć u ranim jutarnjim satima u nedjelju, ispaljujući oko 120 metaka iz svog "kalašnjikova" prije nego što je pobjegao u tamu noći.

Ekstremistička grupa Islamska država u ponedjeljak je preuzela odgovornost za napad, što predstavlja prvi put da jasno navodi da stoji iza velikog napada u Turskoj.

Hurriyetov kolumnist Abdulkadir Selvi piše da je napadač identificiran i kako se pretpostavlja da je on iz središnje Azije.

Navodi da je napadač obučen u uličnim borbama u Siriji i da je koristio te tehnike u napadu u Istanbulu, pucajući iz automatskog oružja a ne iz snajpera.

Napadač je bio "posebno izabran" da izvede napad, navodi on, a prenosi AFP.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.