Napadač je prije izlaska iz kluba promijenio odjeću
Istanbul
OBJAVA: Nedjelja, 1. siječnja 2017. 10:42
IZVOR: Anadolija
AUTOR: M.M.
Napadač je prije izlaska iz kluba promijenio odjeću
0

Ministar zdravstva Turske Recep Akdag kazao je kako u bolnicama traje liječenje 65 ranjenih u terorističkom napadu. Četiri osobe su u teškom stanju.

Ministar unutarnjih poslova Republike Turske Suleyman Soylu izjavio je da dosadašnja istraga pokazuje kako je sinoćnji teroristički u noćnom klubu u istanbulskom distriktu Besiktas izveo jedan napadač, a ne više njih.

Sat iza ponoći u terorističkom napadu u istanbulskom kvartu Ortakoy ubijeno je najmanje 39, a ranjeno 69 osoba, a turski ministar unutarnjih poslova Soylu jutros je kazao kako postoje saznanja da je napadač prije izlaska iz kluba promijenio odjeću, te dodao kako je u tijeku istraga o tom podlom terorističkom činu, kao i opsežna policijska akcija potjere za odbjeglim ubojicom.

Ministar Soylu je u pratnji ministra zdravstva Recepa Akdaga, guvernera Istanbula Vasipa Sahina i šefa istanbulske policije Mustafe Caliskana jutros posjetio ranjenike u bolnicama.

Ističući kako su turske snage sigurnosti provele pooštrene sigurnosne mjere širom zemlje povodom novogodišnjih praznika, Soylu je kazao da su te mjere posebno intenzivne bile baš u Istanbulu i da je u tom kontekstu u protekla tri dana provedeno više operacija na bazi obavještajnih saznanja.

"Ovo je masakr, divljački i barbarski napad. Poginulo je 39 osoba, od kojih je 20 identificirano i među njima je 15 stranih, a pet turskih državljana. U tijeku je procedura identifikacija preostalih žrtava'', kazao je Soylu.

Ministar zdravstva Turske Recep Akdag kazao je kako u bolnicama traje liječenje 65 ranjenih u terorističkom napadu. Četiri osobe su u teškom stanju.

"Trenutno se u bolnicama nalazi 65 ranjenih, od toga četiri su u vrlo teškom stanju. U ovakvim situacijama, moguće je da dođe do promjene stanja ranjenih", izjavio je Akdag, koji je ranjenima poželio brzi oporavak.

Akdag je prilikom posjete izjavio kako se među poginulima i ranjenima nalaze i mnogi strani državljani i dodao kako traje proces identifikacije.

Prema njegovim riječima, vremenom će biti utvrđeno o čijim državljanima je riječ. 

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.