Istanbul

Napadač je prije izlaska iz kluba promijenio odjeću

Vijesti / Svijet | 01. 01. 2017. u 09:42 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Republike Turske Suleyman Soylu izjavio je da dosadašnja istraga pokazuje kako je sinoćnji teroristički u noćnom klubu u istanbulskom distriktu Besiktas izveo jedan napadač, a ne više njih.

Sat iza ponoći u terorističkom napadu u istanbulskom kvartu Ortakoy ubijeno je najmanje 39, a ranjeno 69 osoba, a turski ministar unutarnjih poslova Soylu jutros je kazao kako postoje saznanja da je napadač prije izlaska iz kluba promijenio odjeću, te dodao kako je u tijeku istraga o tom podlom terorističkom činu, kao i opsežna policijska akcija potjere za odbjeglim ubojicom.

Ministar Soylu je u pratnji ministra zdravstva Recepa Akdaga, guvernera Istanbula Vasipa Sahina i šefa istanbulske policije Mustafe Caliskana jutros posjetio ranjenike u bolnicama.

Ističući kako su turske snage sigurnosti provele pooštrene sigurnosne mjere širom zemlje povodom novogodišnjih praznika, Soylu je kazao da su te mjere posebno intenzivne bile baš u Istanbulu i da je u tom kontekstu u protekla tri dana provedeno više operacija na bazi obavještajnih saznanja.

"Ovo je masakr, divljački i barbarski napad. Poginulo je 39 osoba, od kojih je 20 identificirano i među njima je 15 stranih, a pet turskih državljana. U tijeku je procedura identifikacija preostalih žrtava'', kazao je Soylu.

Ministar zdravstva Turske Recep Akdag kazao je kako u bolnicama traje liječenje 65 ranjenih u terorističkom napadu. Četiri osobe su u teškom stanju.

"Trenutno se u bolnicama nalazi 65 ranjenih, od toga četiri su u vrlo teškom stanju. U ovakvim situacijama, moguće je da dođe do promjene stanja ranjenih", izjavio je Akdag, koji je ranjenima poželio brzi oporavak.

Akdag je prilikom posjete izjavio kako se među poginulima i ranjenima nalaze i mnogi strani državljani i dodao kako traje proces identifikacije.

Prema njegovim riječima, vremenom će biti utvrđeno o čijim državljanima je riječ. 

Kopirati
Drag cursor here to close