Prva koordinirana akcija

Nakon poziva Trumpa, Rusija i SAD prvi put zajedno protiv ISIL-a?!

Vijesti / Svijet | 23. 01. 2017. u 19:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane Rusije je priopćilo da su ruski vojni avioni u Siriji sudjelovali u zajedničkoj misiji s koalicijom na čijem čelu su SAD u napadu na položaje Islamske države.

Ukoliko ovu tvrdnju potvrdi službeni Washington, ova misija predstavljat će prvu koordiniranu akciju Rusije i koalicije na čelu sa SAD protiv Islamske države, prenosi AP.

Agencija podsjeća da je Rusija predlagala takvu suradnju i u prošlosti, ali je administracija bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame to odbijala.

AP navodi da je novi predsjednik SAD-a pozvao na zajedničke napore s Rusijom u borbi protiv Islamske države, prenosi Tanjug.

Prema navodima ruskog Ministarstva obrane, snage te zemlje u Siriji su u nedjelju dobile koordinate položaja Islamske države kod grada Al Baba "od SAD putem vruće linije" uspostavljene s sjedištem međunarodne koalicije. Danas su dva ruska vojna aviona i dva aviona koalicije na čijem čelu su SAD napali te mete, uništivši nekoliko skladišta municije i depoa s gorivom, kao i ekstremiste i njihovo naoružanje.

AP podsjeća da su ruski i turski borbeni avioni djelovali zajedno u istom području u subotu.

Kopirati
Drag cursor here to close