SIP

Nakon izbora u Stocu, počeo rad Glavnog centra za brojanje glasova

Vijesti / Flash | 21. 02. 2017. u 12:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni centar za brojanje glasova određenih kategorija birača koji su glasovali na ponovnim izborima za općinskog načelnika i Općinsko vijeće u osnovnoj izbornoj jedinici Stolac počeo je s radom danas u 12.00 sati u sjedištu Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) Bosne i Hercegovine u Sarajevu, priopćeno je iz SIP-a.

U Glavnom centru za brojanje, prema utvrđenom rasporedu, brojat će se glasovi birača koji su glasovali putem mobilnog tima, glasovi na nepotvrđenim glasačkim listićima, glasovi birača u odsustvu, kao i glasovi birača koji su glasovali putem pošte izvan BiH. Brojanju glasova u Glavnom centru za brojanje mogu nazočiti akreditirani izborni promatrači.

Prema utvrđenom rasporedu, nakon verifikacije, danas se broje glasovi birača koji su glasovali putem mobilnog tima i glasovi na nepotvrđenim glasačkim listićima. Rezultati iz Glavnog centra za brojanje će nakon unosa u aplikaciju biti objavljeni na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Sutra Glavni centar za brojanje počinje s radom u 10.00 sati i planirano je da se radi verifikacija glasačkih paketa pristiglih putem pošte iz inozemstva, brojanje verificiranih glasačkih listića, obrada i skeniranje biračkih popisa i zapisnika o radu biračkih odbora.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će brojati one glasačke listiće birača koji su glasovali putem pošte, koji stignu u Središnje izborno povjerenstvo BiH do 1. ožujka ove godine pod uslovom da je datum na pečatu slanja do 19.  veljače.

Dosad je u Središnje izborno povjerenstvo BiH stiglo oko 500 glasačkih paketa iz inozemstva.

Kopirati
Drag cursor here to close