Nigel Farage

Najveći zagovornik Brexita podnio ostavku

Vijesti / Flash | 04. 07. 2016. u 11:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan d najvećih zagovornika Brexita, UKIP-ovac Nigel Farage, podnio je ostavku na mjesto predsjednika te stranke, javlja Independent.

"Za vrijeme referenduma sam govorio da želim da vratimo svoju zemlju u svoje ruke, a sada ja želim vratiti svoj život u svoje ruke", rekao je Farage te dodao da je odluka Velike Britanije na referendumu ne bi pobijedila bez UKIP-a.

"Nikada nisam bio, i nikada nisam želio biti, karijerni političar. Moj cilj je u politici bio izvesti Britaniju iz Europske unije", kazao je Farage.

"Stoga osjećam da je u redu da sada odstupim s mjesta čelnika UKIP-a", rekao je Farage dodavši da će nastaviti podupirati svoju stranku i pomagati pokretima za neovisnost u ostalim zemljama Europske unije.

Jedan od najvećih argumenata za Brexit bio je laž

Podsjetimo, Farage koji je gorljivo zagovarao Brexit, nakon objave rezultata referenduma priznao je da je jedan od najvećih argumenata za izlazak Velike Britanije iz EU bio laž.

On je tijekom kampanje tvrdio da će 350 milijuna britanskih funti koje se svakog tjedna šalju u EU umjesto toga biti uloženo u britanski zdravstveni sustav.

Nakon što je tabor za izlazak Britanije iz Europske unije pobijedio na referendumu, Farage koji je gostovao na GMB-u priznao je kako je kampanja njegovog tabora, o tome da će 350 milijuna britanskih funti koje se svakog tjedna šalju u EU umjesto toga biti uloženo u britanski zdravstveni sustav, laž.

"Možete li jamčiti da će taj novac ići nacionalnom sustavu zdravstva?", upitala je Faragea novinarka.

"Ne mogu. I to je greška, nismo to trebali reći", odgovorio je Farage.

"Ali čekajte - pa to je bila jedna od vaših reklama pred referendum!", kazala mu je novinarka.

"Jest, i to je bila greška", priznao je Farage.

Želi odlične odnose Britanije i EU-a nakon Brexita

Farage je nakon Brexita nastavio s notornim izjavama, rekavši kako EU i Ujedinjeno Kraljevstvo trebaju sklopiti sporazum o slobodnoj trgovini te da će Britanija nakon toga biti najbolji prijatelj Europske unije.

Zastupnici Europskog parlamenta su izlaganje Faragea dočekali glasnim negodovanjem i na sličan način reagirali nekoliko puta tijekom njegovog izlaganja.

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz je tijekom Farageovog izlaganja morao umirivati zastupnike i tražiti da dopuste Farageu da govori.

Kopirati
Drag cursor here to close