Završetak Lipanjskih zora

Na Merdžan glavi otkriven spomenik hrvatskim braniteljima

Vijesti / Flash | 26. 06. 2017. u 11:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Blagoslovom spomenika na Merdžan glavi, lokalitetu na kojemu je poginulo 20 hrvatskih branitelja, završilo je obiljžavanje 25. manifestacije Lipanjske zore hrvatske Hercegovine.

Spomenik su svečano otkrila djeca poginulih branitelja.

Na lokalitetu Merdžan glave okupili su se tako branitelji, ratni zapovijednicu, i članovi obitelji poginulih bojovnika HVO-a, braniteljske udruge i predstavnici stranaka s hrvatskim predznakom koji su položile vijence i upalili svijeće za sve poginule.

''Nastavite i dalje biti korak ispred svih i pokažite snagu zajedništva koju ste imali u najtežim trenucima. Neka vas na putu napretka vodi isti duh povezanosti i domoljublja koji vas je vodio u Domovinskom ratu. Zajedništvo koje smo tada izgradili naša je snaga i danas, naša je obaveza da odgovorno i pošteno radimo svoj posao, jer samo zajedničkim snagama možemo očuvati čast i dostojanstvo branitelja Domovinskog rata'', poručio je Ivan Vukić, zamjenik ministra branitelja u Vladi Republike Hrvatske.

Molitvu je na Merdžan glavi predvodio don Ivan Turudić, izaslanik vojnog bkiskupa Tome Vukšića , a spomenik je blagoslovio don Mladen Šutalo.

Kopirati
Drag cursor here to close