Sastanak u Sarajevu

Mušić i Singhammer: Pojačati suradnju između parlamenata BiH i Njemačke

Vijesti / Flash | 24. 05. 2017. u 19:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Edin Mušić sastao se danas sa zamjenikom predsjednika Bundestaga Johannesom Singhammerom i veleposlanicom Savezne Republike Njemačke u BiH Christiane Constanze Hohmann, priopćeno je.

Mušić je upoznao potpredsjednika Singhammera o radu Zastupničkog doma i događanjima u Federaciji BiH. U fokusu su također bili parlamentarna saradnja i parlamenti za koje sugovornici smatraju da imaju odlučujuću ulogu u europskim procesima.

''Postoji dugogodišnje prijateljstvo i potvrđena suradnja između BiH i Njemačke kroz razne oblasti, ali posebno cijenim da je potrebno pojačati suradnju između parlamenata'', kazao je Singhammer.

Razgovarano je o njemačko-britanskoj inicijativi, Reformskoj agendi i intenziviranoj diskusiji koja se proteklih mjeseci vodila o tome da li bi Europska unija (EU) trebala primati nove zemlje članice nakon izlaska Velike Britanije iz EU.

''Mi itekako podržavamo pristup novih članica u EU i put BiH ka europskim integracijama. Veoma je bitno da svima tu perspektivu damo do znanja, a iskreno se nadamo da će BiH dati svoj vlastiti doprinos'', istaknuo je Singhammer.

Mušić je zahvalio potpredsjedniku Singhammeru za dosadašnju pomoć Njemačke koja se smatra jednim od najvećih država donatora koja već godinama pruža značajnu podršku BiH putem razvojne suradnje, a čiji je osnovni cilj podrška BiH u procesu eurointegracija.

''Kada govorimo o europskim integracijama i procesima u BiH, Federalni parlament je u prethodnom razdoblju u zadatim rokovima ispunio sve obaveze u okviru dostavljanja odgovora na Upitnik EK. Veoma sam zahvalan angažmanu SR Njemačke da kroz njemačko-britansku inicijativu intenzivira reformske procese u BiH'', naglasio je Mušić.

Kopirati
Drag cursor here to close