Za požare spremni

Mostarski vatrogasci bogatiji za još jedno specijalno vozilo

Vijesti / Flash | 13. 04. 2017. u 09:53 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanom primopredajom, u četvrtak 13. travnja, Profesionalna vatrogasna postrojba Mostar dobila je novo vozilo koje je spremno za borbu protiv požara na otvorenim terenima.

U nazočnosti ravnatelja Uprave za civilnu zaštitu Eugena Ćubele, načelnika odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo Predraga Šupljeglava te premijera vlade Hercegovačke neretvanske županije Nevenka Hercega, uručeni su ključevi zapovjedniku profesionalne vatrogasne postrojbe Petru Juriću.

"Zadovoljstvo mi je da sam danas nazočio primopredaji ovog specijalnog vozila za gašenje šumskih požara, a i drugih potreba PVP Mostar. Mi smo kroz prošle dvije godine donirali dva vozila ovoj istoj postrojbi, te u ovoj godini planiramo još četiri vozila donirati za naše četiri lokalne samouprave, a to su Čapljina, Jablanica, Konjic, Stolac i naredne godine pet vozila. U zadnjih nekoliko godina jako radimo na opremanju voznog parka ali i opremom te vatrotehničkim sredstvima", kazao je premijer Vlade HNŽ Nevenko Herceg.

"Radi se o vozilu VW Crafter za požare na otvorenim područjima. Ovo je treće vozilo koje je PVP Mostar primila od Vlade HNŽ, već smo dobili dva tehnička vozila. Kraj novih vozila treba naglasiti da Vlada HNŽ-a pomaže u skupnoj opremi, od pumpi, crijeva i ostale vatrogasne opreme. Možemo reći, Postrojba ide u jednom pravom smjeru", kazao je zapovjednik PVP Mostar Petar Jurić.

''Svakog dana smo sve spremniji i spremniji, ljudstvo se podmlađuje te idemo krupnim koracima naprijed i postajemo jedna ozbiljna i respektabilna postrojba'', dodao je Jurić.

Kopirati
Drag cursor here to close