Ekskluzivno

Mostarci srušili stranice FUP-a

Vijesti / Flash | 20. 01. 2017. u 13:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osobe osumnjičene za hakiranje internetskih stranica Federalne uprave policije uhićene su danas u Mostaru, doznaje portal Bljesak.info.

Iako FUP nije želio otkriti detalje o akciji, doznajemo da su stranice srušili mostarski hakeri.

FUP je objavio kako su izvršeni pretresi na više lokacija na području FBiH, te su zbog osnova sumnje da su počinili navedeno kazneno djelo slobode lilšene dvije osobe i to: M.N. (1995) i I.H. (1996), a isti će nakon kriminalističke obrade uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu biti predati nadležnom Tužiteljstvu na daljnje postupanje.

Direktor FUP-a Dragan Lukač potvrdio je da su uhićene dvije osobe koje sumnjiče da su izvele napad na službene stranice ove policijske agencije no nije želio reći u kojem gradu je došlo do uhićenja.

''Rasvijetljen je slučaj, rekao sam tada, da će to biti riješeno. Jutros su izvršeni pretresi na nekoliko lokacija, dvije osobe su lišene slobode i potpuno su priznale izvršenje djela. To je za nas završen slučaj'', kazao je za Lukač koji je ranije rekao kako hakeri i nisu toliko stručni te da vjeruje da je riječ o mlađim osobama.

Podsjetimo, službena stranica Federalne uprave policije hakirana je proteklog vikenda, a pretpostavljalo se da iza svega stoji grupa koja se predstavlja kao Anonymous Bosnia.

''Naša motivacija je izazov pa i borba protiv korupcije, onih koji su na vlasti, a naše moćno oružje je računar i tastatura. Anonymous je ovdje da ustane u zaštitu vaše slobode. Pratimo vladine službenike, uskoro ćemo sve iznijeti u javnost. Očekujte nas'', stoji u poruci koju su hakeri postavili na stranicu FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close