Normala

Mostar: U Šantićevoj mrak i nakon 22 godine

Vijesti / Flash | 13. 11. 2016. u 18:40 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mrak, blato, kamenje, voda, psi lutalice, narkomani, lopovi. Riječi su koje najbolje opisuju trenutno stanje dvorišta između nekoliko zgrada u predratnoj Šantićevoj ulici u Mostaru.

Nekada središte grada, a danas, 22 godine od završetka ratnih sukoba nema rasvjete, dvorišta nisu uređena, parking mjesta ne postoje, a kamoli da postoji neka klupa, drvo ili prostor za dječju igu.

Zgrade su u ratu u potpunosti stradale i sredstvima Europske unije su obnovljene prije desetak godina pa se dosta stanara u njih i vratilo. I tu je sve stalo.

No, od tada do danas dvorišta između zgrada izgledaju sablasno.Pojedini stanari su proveli struju iz stubišta na vanjske zidove zgrada za sijalicu, kako bi koliko toliko vidjeli prići svome ulazu po noći.

Kako nema nikakve kontrole dvorište je preko dana (na ono malo prostora gdje nema rupa, blata, i nagomilanog smeća…) nakrcano vozilima radnika institucija smještenih preko puta u hotelu Ero (razna federalna ministarstva)¸ Hrvatske pošte i slično, pa svako malo izbijaju i sukobi (i verbalni i fizički ) s ogorčenim stanarima.

Stanari se izgleda nemaju kome obratiti za pomoć ili je to barem dosada sve bilo uzaludno.

''Do kada će ovako ruglo biti u središtu grada?'', pitanje je na koje će se vjerojatno još dugo čekati odgovor.

Kopirati
Drag cursor here to close