Pripreme

Mostar ponovno dobiva Gradsko vijeće

Vijesti / Flash | 20. 04. 2017. u 20:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće mladih Grada Mostara, u suradnji s njemačkom fondacijom SHL i Gradom Mostarom, organizira Simulaciju Gradskog vijeća Mostara, te po prvi put u Mostaru, daje priliku mladima da razgovaraju i odlučuju o lokalnim pitanjima, priopćeno je iz Vijeća mladih Grada Mostara.

Simulacija je zamišljena na način da 35 mladih iz Mostara na jedan dan sjednu u stolice vijećnika mostarskog Gradskog vijeća, te rasprave i donesu demokratskim putem Odluke od važnosti za Mostar, a posebno za mlade, dodaje se u priopćenju.

Prije samog zasjedanja Gradskog vijeća, koje je planirano za 29. svibanj ove godine, mladi vijećnici će se tri dana spremati kroz četiri odbora, u sklopu kojih će i pripremiti odluke i projekte, koje će predložiti na zasjedanju Gradskog vijeća.

Mladi koji će sudjelovati u ovom procesu će se birati javnim natječajem koji je se nalazi na linku, a imat će priliku raditi u Odborima za promet, infrastrukturu i urbanizam; kulturu, volonterizam i obrazovanje; sport, ekologiju i turizam; te ekonomiju i zapošljavanje mladih.

Aplikacije su otvorene do 8. svibnja, a aplicirati se može putem ovog linka. Kriteriji za prijem su dosadašnji angažman u lokalnoj zajednici, te motivacija za učešćem u tom projektu.

"Cilj ovog događaja je promovirati vrijednosti demokracije, javno donošenje odluka, te osnažiti mlade u provođenju ideja i projekata koje smatraju bitnim za razvoj lokalne zajednice", priopćeno je iz Vijeća mladih Grada Mostara. Organizatori se nadaju i velikom interesu javnosti i brojnim kvalitetnim aplikacijama, kako bi taj događaj dobio na značaju.

Kopirati
Drag cursor here to close