Bulevar

Mostar: Automobil se zapalio u vožnji

Vijesti / Flash | 25. 11. 2014. u 12:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Novoj gradskoj magistrali u utorak se, oko 12:45 sati, u vožnji zapalio automobil i izgorio.

U automobilu VW Polo, bh. registrarskih oznaka, bio je samo vozač. Nitko nije ozlijeđen. Požar su lokalizirali mostarski vatrogasci.

Kako Bljesak.info doznaje na mjestu događaja, vozilo je unajmljeno u jednoj rent-a-car agenciji u Sarajevu, a za upravljačem je bio državljanin SAD-a Kevin Richberg, inače američki novinar i putopisac.

Očevid su uradili službenici Odjela krim. policije, te je ustanovljeno da nema elemenata kaznenog djela, odnosno da je došlo do samozapaljenja u unutrašnjosti automobila koja je u potpunosti uništena.

"Automobil sam iznajmio prije sedam-osam dana i sve je bilo u redu, ali danas, dok sam se vozio iz hotela, odjednom je počelo dimiti, okrenuo sam se i htio vratiti natrag u hotel, ali tada je počelo još jače dimiti, a odjednom je eksplodirao i zračni jastuk pa sam se zaustavio ovdje kraj ceste”, rekao nam je Richberg, kojeg smo zatekli kako s fotoaparatom u ruci stoji pored izgorjelog automobila kraj ceste u mostarskoj Mahali.

Očevici su ranije novinarima rekli kako su vidjeli automobil u plamenu pored ceste i čovjeka kako u panici istrčava iz njega.

Na naše pitanje je li bilo dramatično dok se izvlačio iz automobila u plamenu, on je odgovorio da se kao novinar putopisac, koji je proputovao 130 zemalja, nagledao svega te da mu je jedina briga sada kako nabaviti policijsko izvješće radi osiguranja.

"Obišao sam 130 zemalja, vidio sam svakakve stvari, jedina mi je preokupacija kako nabaviti policijsko izviješće, policajci su dva puta dolazili, ali rekli su mi da danas ne rade i da moram sutra u policijsku postaju, je li danas neki praznik", u nevjerici nas je pitao Richberg, dodavši kako mu je, do jučerašnje nesreće, boravak u BiH bio odličan.

"Rekli su mi da moram nabaviti policijsko izvješće radi osiguranja, auto je bilo osigurano, to je odluka koju neću požaliti", zaključio je Richberg, koji je, prema podacima s Huffington posta, pisac i snimatelj, kojeg su njegovi projekti odveli na šest kontinenata, u više od stotinu zemalja, uključujući i dva izleta na dno dubokog oceana.

U Polu koji iznutra skoro posve izgorio do dolaska vatrogasaca, izgorjela je i Kevinova oprema. Uspio je, tek, kako je rekao, sačuvati fotoaparat. Richberg u našoj zemlji boravi već devet dana, a jučer je automobilom iz Mostara bio krenuo za Blagaj.

Kopirati
Drag cursor here to close