Europski put

Mogherini pozvala Zvizdića da ubrza

Vijesti / Flash | 25. 05. 2017. u 07:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoka predstavnica EU za vanjsku i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini organizirala je sinoć neformalno druženje s premijerima država partnera iz regije Zapadnog Balkana, kako bi razgovarali o daljnjim koracima na europskom putu ove regije, priopćeno je iz njenog ureda.

Druženju su nazočili premijer Crne Gore Duško Marković, premijer Kosova Isa Mustafa, premijer Albanije Edi Rama, premijer Srbije Aleksandar Vučić, mandatar za sastav vlade Makedonije Zoran Zaev, te predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić.

Prisutni su izrazili svoju posvećenost nastavku rada na procesu europskih integracija, što je i EU potvrdila na Europskom vijeću u ožujku 2017. godine.

Izražena je odlučnost i snažan zajednički interes za jačanje suradnje i ostvarivanje vidljivih rezultata u cilju poboljšanja života građana ove regije.

Naglasili su opredjeljenje za dobrosusjedske odnose i produbljivanje razumijevanja unutar regije kroz uzajamno poštivanje i suradnju.

''Visoka predstavnica je pozvala ovih šest premijera da ubrzaju potrebne napore kako bi se ispunila očekivanja građana i kako bi se njihove zemlje približile svojoj budućnosti u Europskoj uniji'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close