Incident u Livnu

Mladić kamenjem napao Borjanu Krišto pred njenom obiteljskom kućom

Vijesti / Flash | 28. 03. 2017. u 15:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz psovke i vrijeđanje, mladić inicijala F.K., rođen 1991. godine, napao je kamenjem Borjanu Krišto, predsjedavajuću Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, u dvorištu njene obiteljske kuće.

Kako ističu u MUP-u Herceg-Bosanske županije, djelatnici Policijske postaje Livno zaprimili su dojavu da je NN osoba došla pred dvorište obiteljske kuće u ul. Zgona, Livno, vlasništvo B. K. rođene 1961 godine u Livnu, te uz psovke i vrijeđanje bacala kamenje prema B. K. koja se nalazila u dvorištu.

''Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno i tom prilikom u dvorištu obiteljske kuće pronašli dva manja kamena i van dvorišta dva kamena. Operativnim radom na terenu pronađena je osoba F. K. rođen 1991 godine u Livnu, te sprovedena u PP Livno, nakon čega je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Ugrožavanje sigurnosti', iz čl. 183 KZ F BIH. Daljni operativni rad je u tijeku'', ističu iz MUP-a HBŽ.

Informaciju o tome da je riječ o Borjani Krišto potvrdio je glasnogovornik MUP-a HBŽ Ivica Vrdoljak koji je kazao da je u trenutku incidenta s Borjanom Krišto u dvorištu bila i njena prijateljica.

"Osoba koja je poslije pronađena bacila je dva kamena prema njima, a koja nisu nikoga pogodila. Borjana Krišto nije ozlijeđena", rekao je Vrdoljak.

Neslužbeno se doznaje da se radi o mladiću koji studira u Mostaru, a koji živi u blizini obiteljske kuće Borjane Krišto, kao i podatak da se i on preziva Krišto.

Kao motiv spominju se medijski natpisi o donacijama nevladinim organizacijama od strane vlasti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close