Simulacija

Mladi će sjesti u fotelje vijećnika Gradskog vijeća Mostara

Vijesti / Flash | 24. 04. 2017. u 08:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće mladih Grada Mostara, u suradnji s njemačkom fondacijom SHL i Gradom Mostarom, organizira simulaciju Gradskog vijeća Mostara.

Simulacija je zamišljena na način da 35 mladih iz Mostara na jedan dan sjednu u stolice vijećnika mostarskog Gradskog vijeća, te rasprave i donesu demokratskim putem odluke od važnosti za Mostar, a posebno za mlade.

Prije samog zasjedanja Gradskog vijeća, koje je planirano 29. svibnja, mladi vijećnici tri dana spremat će se kroz četiri odbora, u sklopu kojih će i pripremiti odluke i projekte, koje će predložiti na zasjedanju Gradskog vijeća.

Mladi koji će sudjelovati u ovom procesu birat će se javnim natječajem, a imat će priliku raditi u odborima za promet, infrastruktura i urbanizam; kulturu, voluntarizam i obrazovanje; sport, ekologija i turizam te ekonomiju i zapošljavanje mladih.

Aplikacije su otvorene do 8. svibnja, a zainteresirani se mogu prijaviti na linku https://goo.gl/yMuWrv.

Kriteriji za prijem su dosadašnji angažman u lokalnoj zajednici, te motivacija za sudjelovanjem u ovom projektu.

Svrha događaja je promovirati vrijednosti demokracije, javno donošenje odluka, te osnažiti mlade u provođenju ideja i projekata koje smatraju bitnim za razvoj lokalne zajednice, priopćeno je iz Vijeća mladih Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close