Slučaj reket

Mjesec dana pritvora zbog iznude, ugrožavanja sigurnosti ...

Vijesti / Crna Kronika | 26. 07. 2017. u 17:22 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, nakon kriminalističke obrade u MUP-u ZDŽ i ispitivanja u prostorijama Tužiteljstva, uputio je nadležnom sucu Općinskog suda u Zenici prijedlog za određivanje mjera pritvora za osumnjičenu osobu A.J., rođen 1978. godine u Zenici.

Sudac Općinskog suda u Zenici na prijedlog Tužiteljstva odredio je jednomjesečni pritvor. Ova informacija potvrđena je iz Tužiteljstva ZDŽ, piše 'Dnevni avaz'.

Osumnjičeni A.J. lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje na višestruko činjenje kaznenih djela 'Iznude', a sve to u sticaju sa kaznenim djelima 'Nasilničko ponašanje' i 'Ugrožavanja sigurnosti', priopćeno je iz službe za odnose s javnošću Tužiteljstva ZDŽ.

Poslije višemjesečnog rada na otkrivanju i rasvjetljavanju kaznenih djela i osoba, po nalogu i nadzoru Županijskog tužiteljstva ZDŽ, uspješno je realizirana akcija kodnog naziva 'Reket', u kojoj su pripadnici Specijalne policijske jedinice i policijski službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije slobode lišili jednu osobu.

Istog dana, na području grada Zenice, izvršeni su pretresi na dvije lokacije, i to obiteljske kuće, podruma i dvorišta koje koristi osumnjičeni, i stana koje koristi druga osoba, te automobila i motocikla koje je također koristio osumnjičeni.

Tom prilikom oduzet je skupocjeni automobil Audi A6 i skupocjeni motocikl, za koje se sumnja da su proizašli iz vršenja navedenih kaznenih djela, a oduzeta je i dokumentacija u vezi vozila, popratna oprema, mobiteli i 'sim kartice', pancirni prsluk i druge stvari pronađene pretresom.

Kopirati
Drag cursor here to close