Potrebna potpora Hrvatske

Miščević: Odnosi Srbije i Hrvatske nisu zapreka pregovorima s EU

Vijesti / Flash | 21. 02. 2017. u 15:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šefica pregovaračkog tima Srbije s Europskom unijom Tanja Miščević ocijenila je u srijedu da su odnosi Srbije s Hrvatskom u "lošem trenutku", ali da to nije zapreka daljnjem pregovaračkom procesu s Unijom.

"Ne bih rekla da su se odnosi (Srbije i Hrvatske) poremetili, ali se nalazimo u lošem trenutku međusobnih odnosa, jer kada kažete da je nešto poremećeno, onda je to trajnije. Važno je to što čujemo i iz Zagreba i iz Beograda, vrlo jasna obrazloženja i vrlo jasna stajališta, i spremni smo razgovarati na tehničkoj razini o pregovaračkim poglavljima", rekla je Miščević u Beogradu, prije početka seminara "Mediji, pregovori s EU i IPA fondovi - mogućnosti za suradnju".

Miščević je dodala da je Hrvatska jedna od zemalja EU od kojih se očekuje najveća potpora u koracima Srbije ka Uniji, a pomoć je potrebna do najviših političkih razina.

Također je istaknula da dobri odnosi sa susjednim zemljama koje su članice EU utječu na proces pregovora.

Miščević je zanijekala da će predsjednički izbori usporiti eurointegracijski proces, dodavši da Srbija nije ništa izgubila ni zbog parlamentarnih izbora 2016. godine.

"Nastavljamo s radom, spremamo poglavlje sedam o intelektualnom vlasništvu, kao i druga poglavlja i pokušavamo otvoriti sve što je prije moguće", rekla je Miščević.

Kopirati
Drag cursor here to close