Istraga?

Ministarstvo obrane nije izdalo naređenje za sudjelovanje OS BiH u Banja Luci

Vijesti / Flash | 09. 01. 2017. u 15:32 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine nije izdalo naređenje za sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga BiH u aktivnostima u Banja Luci 9. siječnja 2017.godine

Ministarstvo obrane BiH je u skladu sa propisima i procedurama, Zajedničkom stožeru OS BiH pravovremeno, 06.siječnja 2017. godine, dostavilo smjernice o postupanju pripadnika OS BiH na aktivnostima u Banja Luci 8. i 9. siječnja ove godine.

Prethodno je MO BiH, u vezi sa aktom NATO stožera u Sarajevu, od Predsjedništva BiH tražilo upute u vezi sa zahtjevom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića za odavanje počasti za angažman Počasne jedinice OS BiH 9. siječnja.

Kako se Predsjedništvo BiH nije očitovalo o našem dopisu do 8. siječnja, to je Ministarstvo obrane BiH istoga dana u 12.00 sati izdalo privremeno naređenje Zajedničkom stožeru OS BiH da se obustave sve radnje u vezi angažiranja pripadnika OS BiH za 9. siječanj u Banjoj Luci.

Također, istoga dana u 18.00 sati Ministarstvo obrane BiH je izdalo Zajedničkom stožeru OS BiH pismene upute u kojima se isključuje bilo kakvo sudjelovanje pripadnika OS BiH u aktivnostima 9. siječnja, kako je to navedeno i u pismu NATO stožera u Sarajevu.

Pod kojim okolnostima i kako je došlo do sudjelovanja i postrojavanja pripadnika OS BiH danas, Ministarstvo obrane BiH će ustanoviti kroz lanac zapovjedi i ostale funkcionalne nadležnosti i o istom izvijestiti Predsjedništvo BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH.

Wilz: Pretpostavljam da će Ministarstvo obrane provesti istragu

Zapovjednica NATO stožera Sarajevo brigadna generalica Giselle Wilz kazala je danas u izjavi za Fenu kako pretpostavlja da će Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine provesti detaljnu istragu u vezi sa današnjim sudjelovanjem pripadnika Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga u aktivnostima obilježavanja "Dana Republike Srspke" koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Uz konstataciju da je upoznata da su pripadnici Oružanih snaga BiH nazočili današnjim aktivnostima u Banja Luci, u različitim svojstvima, izrazila je očekivanje da će Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH na odgovarajući način odgovoriti na rezultate istrage o tom slučaju.

Kopirati
Drag cursor here to close