Ministarstvo i vojska nisu prekršili zakon
Dan srpske
OBJAVA: Četvrtak, 12. siječnja 2017. 10:42
IZVOR: Fena
AUTOR: R.I.
Ministarstvo i vojska nisu prekršili zakon
0

Usuglasili su kako na MO i OSBiH ne smiju i ne mogu utjecati dnevnopolitička zbivanja

''Unutar Ministarstva obrane (MO) BiH i lanca zapovijedanja Oružanih snaga (OS) BiH nije prekršen niti jedan zakonski ili podzakonski propis u navedenom kontekstu, te su se OSBiH potvrdile i očuvale kao zajednička institucija težišno usmjerena na ispunjavanje svojih zakonskih obveza'', utvrđeno je jučer na sastanku u Ministarstvu obrane BiH, povodom aktualnih događanja u Banja Luci u kontekstu angažmana Oružanih snaga BiH 8. i 9. siječnja.

O kontekstu kronologije aktivnosti MO i OSBiH na tim događajima na sastanku su razgovarali ministrica obrane BiH Marina Pendeš, zamjenik ministra Sead Jusić i Boris Jerinić, tajnik MOBiH Muhamed Smajić, načelnik ZSOSBiH general-pukovnika Ante Jeleč, zamjenik načelnika ZSOSBiH general-bojnika Mirko Tepšić i general-bojnik Senad Mašović.

Usuglasili su kako na MO i OSBiH ne smiju i ne mogu utjecati dnevnopolitička zbivanja te da menadžment i personal MO i OSBiH ostaje predan ispunjavanju svih planova i ciljeva koji se nalaze pred Institucijom u narednom razdoblju, u svezi održavanja prosperiteta, efikasnosti i jačanja OSBiH, provodeći planove i izvršavajući obveze na domaćem i međunarodnom planu, priopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Istaknuta je potreba za analiziranjem postojećih regulativa i procjene njihove svrsishodnosti i okvira koje one daju te potrebnim doradama učiniti ih boljim s manjom mogućnošću nedorečenosti u njihovoj primjeni pri provedbi zadaća OSBiH.

S obzirom na navedeno, menadžment MOBiH planira održavanje sastanka s članovima Predsjedništva BiH kako bi detaljnije definirali određene procedure i time izbjegli eventualne nesporazume koji iz nedovoljno objašnjenih pravila mogu proizaći, navodi se u priopćenju iz MOBiH.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.