Dan srpske

Ministarstvo i vojska nisu prekršili zakon

Vijesti / Flash | 12. 01. 2017. u 09:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Unutar Ministarstva obrane (MO) BiH i lanca zapovijedanja Oružanih snaga (OS) BiH nije prekršen niti jedan zakonski ili podzakonski propis u navedenom kontekstu, te su se OSBiH potvrdile i očuvale kao zajednička institucija težišno usmjerena na ispunjavanje svojih zakonskih obveza'', utvrđeno je jučer na sastanku u Ministarstvu obrane BiH, povodom aktualnih događanja u Banja Luci u kontekstu angažmana Oružanih snaga BiH 8. i 9. siječnja.

O kontekstu kronologije aktivnosti MO i OSBiH na tim događajima na sastanku su razgovarali ministrica obrane BiH Marina Pendeš, zamjenik ministra Sead Jusić i Boris Jerinić, tajnik MOBiH Muhamed Smajić, načelnik ZSOSBiH general-pukovnika Ante Jeleč, zamjenik načelnika ZSOSBiH general-bojnika Mirko Tepšić i general-bojnik Senad Mašović.

Usuglasili su kako na MO i OSBiH ne smiju i ne mogu utjecati dnevnopolitička zbivanja te da menadžment i personal MO i OSBiH ostaje predan ispunjavanju svih planova i ciljeva koji se nalaze pred Institucijom u narednom razdoblju, u svezi održavanja prosperiteta, efikasnosti i jačanja OSBiH, provodeći planove i izvršavajući obveze na domaćem i međunarodnom planu, priopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Istaknuta je potreba za analiziranjem postojećih regulativa i procjene njihove svrsishodnosti i okvira koje one daju te potrebnim doradama učiniti ih boljim s manjom mogućnošću nedorečenosti u njihovoj primjeni pri provedbi zadaća OSBiH.

S obzirom na navedeno, menadžment MOBiH planira održavanje sastanka s članovima Predsjedništva BiH kako bi detaljnije definirali određene procedure i time izbjegli eventualne nesporazume koji iz nedovoljno objašnjenih pravila mogu proizaći, navodi se u priopćenju iz MOBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close