Govedarica optužuje

Milijuni iz Bobar banke izneseni kao u filmu

Vijesti / Flash | 24. 03. 2017. u 07:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Predsjednik RS-a Milorad Dodik i njegovi poslušnici imaju jedno pravilo koje glasi: Kada treba stvarati osobnu i stranačku korist, onda ne treba voditi računa koliku štetu treba napraviti Republici Srpskoj i srpskom narodu'', izjavio je u intervjuu za današnje Oslobođenje predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica.

''Tragom tog načela, takva politička strategija ima dva zadatka. Prvi je proizvodnja unutarnjeg neprijatelja i buđenje strahova među građanima kako je RS ugrožen na svaki način, što je vrlo opasno jer se tako stvara podijeljeno društvo. Drugi zadatak Dodikove strategije je financijski ugroziti i prezadužiti RS, kako bi se po svaku cijenu kupovao socijalni mir. I pored toga, evidentna je socijalna nepravda koja već pokazuje znakove nezadovoljstva'', rekao je Govedarica.

Smatra kako Vlada Republike Srpske nema politiku, da se njezina politika svela "na princip od danas do sutra".

''To je vlada koja u kontinuitetu proizvodi proračunski deficit, rast vanjskog i unutarnjeg duga, stvara preglomaznu administraciju u kojoj je gospodarstvu uskraćen povoljan poslovni ambijent, što za posljedicu ima veliki stupanj sive ekonomije. Javna poduzeća su postala kronični gubitaši, fondovi su prazni... Pošto nema odgovor na nagomilane društvene probleme koje je sam stvorio, Dodik je zauzeo strategiju: Proizvodnja strahova kod naroda da postoje ljudi u RS-u koji rade za račun Izetbegovića i drugih. Gadi mi se ta priča'', kaže Govedarica.

Lider SDS-a očekuje da pravosuđe počne da radi posao za koji je plaćeno.

''Činjenica je da su propale tri banke u Republici Srpskoj i da je izvučen veliki novac, a da nitko nije još odgovarao. Iz Bobar banke je iz trezora izneseno 10 milijuna maraka, što možete vidjeti samo u filmovima. Kupovina čuvene vile na Dedinju je vidljiva golim okom. Mnoge afere su do sada zataškavane na razne načine, prije svega kao posljedica vanjskog utjecaja na pravosuđe. Stječe se dojam da je u posljednje vrijeme državno Tužilaštvo mnoge stvari pokrenulo s mrtve točke. Nadam se da se ne varam'', rekao je, između ostalog, Govedarica za Oslobođenje.

Kopirati
Drag cursor here to close