Kod stadiona Bešiktaša

Meta napada u Istanbulu autobus s pripadnicima specijalne postrojbe policije

Vijesti / Crna Kronika | 10. 12. 2016. u 21:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Blizu 20 policajaca ranjeno je u večeras u napadu autobombom u istanbulskoj četvrti Bešiktaš, u blizini stadiona Vodafone Arena, javila je ranije Agencija Anadolija.

Meta napada koji je izveden u 22.30 sati po lokalnom vremenu bio je policijski autobus, u kojem su se nalazili pripadnici specijalne postrojbe policije koji su radili na osiguranju utakmice turske Super toto lige između Besiktasa i Bursaspora.

Do napada na policajce došlo je nakon završetka nogometne utakmice.

Na mjestu napada je i šef istanbulske policije Mustafa Caliskan, a ranjeni su zbrinuti u obližnjim bolnicama. Snažna eksplozija se čula iz više istanbulskih četvrti.

Ministar unutarnjih poslova Turske Suleyman Soylu potvrdio je da je došlo do napada autobombom u Istanbulu u kojem je ranjeno najmanje 20 osoba.

Ministar Soylu je iz Ankare krenuo u Istanbul.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan informiran je u vezi sa terorističkim napadom autobombom u istanbulskoj četvrti Bešiktaš, u blizini stadiona Vodafone Arena, u kojem je, prema posljednjim informacijama, ranjeno najmanje 20 turskih policajaca.

Novinar Anadolije doznaje da je predsjednik Recep Tayyip Erdogan obavio odvojene telefonske razgovore s premijerom Binalijem Yildirimom, ministrom unutarnjih poslova Suleymanom Soyluom i šefom istanbulske policije Mustafom Caliskanom, koji su ga informirali o napadu.

Kopirati
Drag cursor here to close