Merkel traži od Erdogana da joj se ispriča zbog usporedbe s nacistima
nema 'ako' i 'ali'
OBJAVA: Ponedjeljak, 20. ožujka 2017. 18:17
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Merkel šakom od stol
5

Turski predsjednik je pravio usporedbe jer Njemačka nije dozvolila turskim ministrima da se obraćaju turskoj dijaspori na njenom tlu.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan mora prestati uspoređivati njemačku Vladu s nacističkim režimom, izjavila je u ponedjeljak kancelarka Angela Merkel, javlja agencija dpa i podsjeća da su dvije zemlje u svađi zbog kampanje turske strane glede ustavnih reformi koje bi Erdoganu omogućile puno veće ovlasti.

"Moja izjava, da usporedbe s nacizmom koje dolaze od turske strane moraju prestati, znači da nema 'ako' i 'ali'", upozorila je Merkel na konferenciji za novinare.

To nije prvi put da je kancelarka Merkel to zatražila, s obzirom da je njena zemlja gotovo svakodnevno izložena verbalnim napadima Ankare, dodaje agencija.

Erdogan je u više navrata usporedio njemačku i nizozemsku vladu s nacističkim režimom, jer nisu dozvolile da na skupovima turske dijaspore sudjeluju turski ministri.

Njemačka zastupnica turskog porijekla Cemile Giousouf, iz redova Kršćansko-demokratske unije Angele Merkel, izrazila je zgražanje Erdoganovim izjavama i zatražila ispriku.

Po njenim riječima, takve izjave nanose štetu ugledu njemačkih Turaka i suživotu.

"Ako Erdogan ima imalo pristojnosti, ispričat će se kancelarki", kazala je Giousouf.

Komentari (5)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Prikaži negativno ocijenjen komentar.
taj sam tko sam
prije 189 dan.
Sta mu fali i da jes bosnjak,casnije i postenije nema od tog. A vama [cenzura] koja lajete,jer ih mrzite samo sto postoje,napakostite im pa vam vrate istom mjerom i onda su oni najgori i nevaljali. Da je Erdogana jos koji milion valjalo bi .
+93
-32
3
SI
Chrome
Prikaži negativno ocijenjen komentar.
Prikaži negativno ocijenjen komentar.
taj sam tko sam
prije 187 dan.
Sta se palite ljudi koji vam je.niti je ovo on rekao ni ona,ovo su mediji i njihove fore,napumpavanje mozgova.
+39
-1
0
SI
Chrome