Prepucavanja

Mektić: Za dezinformiranje netko će odgovarati

Vijesti / Politika | 05. 09. 2017. u 13:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je danas novinarima u Sarajevu da Tužiteljstvo BiH i vršiteljica dužnosti glavne tužiteljice Gordana Tadić današnjim priopćenjem kazali da su internom istragom, došli do zaključka da nije bilo prisluškivanja glavnog tužitelja i da nije bilo tajnog praćenja.

''Umjesto da su prije toga proveli istragu i zaključili da toga nije bilo oni su prvo napravili aferu i potom zaključili da toga nije bilo. Netko će zbog ovog morati odgovarati i položiti račune zato što je nanesena šteta BiH, a najviše pravosudnom sustavu u BiH'', rekao je državni ministar sigurnosti.

Mišljenja je da će ovakvih stvari biti još i više, ali smatra da će se morati i konkretno izjasniti o nekim stvarima te da će se ispostaviti da je bila riječ o čistim konstrukcijama i dezinformacijama.

Naime, Tužiteljstvo BiH oglasilo se priopćenjem za javnost u kojem se navodi da ova institucija zajedno s Državnom agencijom za istragu i zaštitu (SIPA) intenzivno radi na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za saznanja o praćenju i prisluškivanju Tadić.

''Ističemo da će Tužiteljstvo BiH u suradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), a po potrebi i ostalim policijskim agencijama, nastaviti s provođenjem svih potrebnih istražnih radnji radi rasvjetljavanja okolnosti i činjenica važnih za donošenje tužiteljske odluke, a o čemu će javnost biti informirana'', navodi se u priopćenju Tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close