Tajkunizacija SDS-a

Mektić: Ne mogu biti sretan ako pored mene nije sretan i Hrvat i Bošnjak

Vijesti / Flash | 26. 05. 2017. u 14:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, u razgovoru za N1 kazao je kako se i u budućnosti spreman politički angažirati.

Mektić je nedavno podnio ostavku na članstvo u Općinskom odboru SDS-a u Prnjavoru zbog, kako je kazao za N1, tajkunizacije stranke. Odbio je biti član u bilo kojem stranačkom organu, ali ostaje član SDS-a.

On kaže da ostaje pri svom stavu da se ne smije dopustiti da se vrši tajkunizacija SDS-a i da tajkuni na bilo koji način pomoću svojih financijskih sredstava odvladavaju strankom i značajno utječu na politiku stranke.

"Oni su motivirani da dođu u najviše ograne stranke kako bi štitili svoje vlastite interese, pozicije, i imovinu koju su stekli u najvećoj mjeri na kriminalan način. Oni će svu svoju energiju i poziciju u stranci usmjeriti ka tome, njih neće zanimati kako će stranka proći i da li će raditi u interesu naroda. Sve će podređivati svojim interesima. Ja sam rekao ne. Ne napuštam stranku, ali neću u takve organe sa njima", kazao je Mektić.

Poručio je da će se protiv takve politike boriti svim silama.

"Ti koji sutra uđu u organe stranke, oni će na sljedećim izborima tražiti određene pozicije u vlasti. To je nešto uzajamno povezano gdje nema interesa građana nego samo njihovi vlastiti interesi. To je suština čitave priče. Sve su stranke opterećene tim problemom. Ja to otvaram kao pitanje u ovoj stranci, ali ako to ne otvorimo, nemamo obraza izađi pred građane", dodao je ministar sigurnosti BiH.

Poručio je da je spreman aktivnije se politički angažirati.

"Mi drastično moramo mijenjati politiku, raditi na politici zajedničkog suživota, raditi jedni za druge, a ne jedni protiv drugih, optuživati se za sve i svašta. To jednostavno mora biti prevaziđeno. Moramo se dogovarati o zajedničkom suživotu i međusobonom pomaganju. Ne mogu biti sretan ako kraj mene nije sretan Bošnjak ili Hrvat i obrnuto. Za sada se vodi politika da se pruža prst u tuđe dvorište i proizvodi se nacionalni strah. Ta politika mora biti ostavljena. Izbore voditi i dobivati na realnim obećanjima koji će biti usmjereni ka boljitku svih građana ovdje", kazao je Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, u razgovoru za N1.

Kopirati
Drag cursor here to close