Ministar iskren

Mektić: Mafija je jača od države! Ako me demantirate, dajem ostavku

Vijesti / Flash | 15. 05. 2017. u 10:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon konferencije za medije povodom zajedničke vježbe sa NATO-om u nadolazećem razdoblju, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je govorio o drugim stvarima iz dnevno-političke svakodnevnice BiH.

"U ovom dijelu je mafija jača od države. Sve ovo što sam ja pokušavao nažalost je samo pipanje tog problema i složenosti i nisam siguran da će bez jednog velikog političkog konsenzusa i na način da će se kroz tu opredijeljnost dati potpuno otvorene ruke institucijama koje se bave ovim pitanjem i ovim problemom", kazao je Mektić i dodao:

"Mislim na rad u skaldu sa zakonom ali i da politika mora da, ukoliko shvati ovaj problem, i ove izazove do kraja mora se hitno i fleksibilno reagovati na promjene zakona i propisa. Ja mislim da su nakon toga što smo pokušali "udarimo" na taj problem, što smo identificirali neke probleme kao u Tužiteljstvu.. Poslije tog pokušaja jeste došlo do smjene do glavnog tužitelja. Mafija se malo bila opustila, a oni sad odlučili da se ujedine i budu još jači. Ništa se ne događa, evo molim vas recite što se događa. Nek me netko demantira, ja ću biti presretan. Nek se počne raditi nešto, ja odmah sutra odoh. Ovakakv kakav sam "nikakav", udaram na autonomiju itd itd. Dajte konkretan rezultat da građani vide da se nešto otme od mafije, ja obećavam da sutra idem", rekao je Mektić.

Povodom rada Tužiteljstva BiH, Mektić je kazao: "Meni je došlo da zamolim disciplinskog tužitelja: Vratite nam Gorana, možda će biti bolje. On je imao jednu sferu svojih interesa i nemoj da bilo tko ulazi u to, a ostalo je bilo puna sloboda. Sad se ne radi ništa!".

"Ako ja lupam, što nitko nikad nije rekao: Ministar lupa bezveze, haj'mo naći nekoga tko će uraditi nešto", dodao je.

"Gdje su dvije milijarde državnih para što su nađene u "Pandori". Kažu da su davali Kemalu Čauševiću milijun i 700 hiljada KM, a gdje su onda dvije milijarde? Evo nek kažu, nek me demantiraju i ja dajem ostavku", poručio je Mektić.

"Ja mrzim politiku i političare, znači i sebe. Ali prezirem se na način da uradimo nešto", poručio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Kopirati
Drag cursor here to close