Otkud mu novac?

Mektić: Dodik je krajem svibnja u BiH unio 200.000 eura u kešu!

Vijesti / Flash | 26. 06. 2017. u 09:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Milorad Dodik je 27. Ili 29. svibnja ove godine unio 200.000 eura u kešu preko jednog graničnog prelaza i taj novac je prijavio kao da je u pitanju 200 maraka'', rekao je na press konferenciji u Banja Luci ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

"Otkud njemu 200.000 eura u džepu, nije to kazneno djelo ako si prijavio, ali otkud ti majstore te pare, kao otplaćuješ kredit za vilu u Beogradu od rente, a ovamo ulaziš sa 200.000 eura u kešu i glumiš mi nekog patriotu", rekao je Mektić i pozvao Dodika da odgovori na to gdje ide i što radi u letovima za Krf, Cipar, Tasos, Beč i tako dalje.

Mektić je kazao kako se stalno potencira ta priča o patriotama i izdajnicima.

"Gledam Dodika jučer na obilježavanju koridora, a švercao je cigarete tijekom rata, pobjegao u Srbiju, sad proslavlja proboj, ja ne znam kako može tim ljudima pogledati u oči. Ja sam bio borac prve kategorije, četiri godine proveo na liniji, bio odlikovan, a on švercao i sad priča o izdajnicima", naveo je Mektić.

Što se tiče Pravilnika o industrijskoj sigurnosti Mektić je istaknuo da je za usvajanje tog pravilnika prvobitno traženo mišljenje Ministarstva industrije RS i Ministarstva unutarnjih poslova RS-a, ali da nikakve konkretne primjedbe nisu stigle.

"Sad oni traže da se ta nadležnost vrati entitetima, a oni su i prenijeli tu nadležnost 2008. ili 2009. godine, Vlada RS i Đokić traže da se to skine sa dnevnog reda jer su to novi nameti, a taj certifikat je potreban našim kompanijama da bi mogli konkurirati za poslove i projekte povjerljivog karaktera", kazao je ministar sigurnosti.

Podsjetio je da je u tijeku prijava za projekt u vrijednosti 1,5 milijuna eura, u oblasti kriptografije, na koji naše kompanije ne mogu konkurirati jer nemaju taj certifikat.

"A onda se nađe Dušanka Majkić da i ona komentira pravilnik, kao nešto se razumije u to, ona još samo nije komentirala uticaj vlage na kredenac, sve ostalo je komentirala, i u oblasti ekonomije, prava, obrane, pa evo sad i Pravilnik o industrijskoj sigurnosti", rekao je Mektić na press konferenciji u Banja Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close