Kampanja ili istina?

May optužila EU da pokušava utjecati na izbore u Velikoj Britaniji

Vijesti / Flash | 03. 05. 2017. u 20:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska premijerka Theresa May je danas optužila Europsku uniju (EU) da pokušava utjecati na predstojeće izbore u Velikoj Britaniji, javlja Agencija Anadolija.

U obraćanju novinarima nakon sastanka s kraljicom Elizabethom Drugom, May je optužila europske političare da prijete Velikoj Britaniji kako bi na taj način pokušali utjecati na ishod predstojećih parlamentarnih izbora, koji će se održati sljedećeg mjeseca.

"Europski političari i dužnosnici prijete Velikoj Britaniji. Sve to se događa baš u ovo vrijeme i s namjerom kako bi se utjecalo na rezultate izbora koji će biti održani 8. lipnja", kazala je May.

Naglasila je da pojedinci u EU žele da pregovori o Brexitu propadnu, te dodala da su europski mediji "loše predstavili" pregovaračku poziciju Londona, napominjući kako želi da se uskoro konačno postigne dogovor u vezi sa Brexitom.

"Međutim, događaji koji su se dogodili prethodnih nekoliko dana jasno pokazuju da, kakve god naše želje bile i koliko god logične bile pozicije europskih političara, neki u Bruxellesu žele da ovi pregovori ne uspiju", kazala je May.

Upozorila je i britanske građane, napominjući da je veoma važno obaviti kvalitetne pregovore.

"Ako na pravi način ne budemo vodili ove pregovore, i ukoliko dopustimo da nas gaze birokrate iz Bruxellesa ostali bismo bez prilike da budemo pravednije društvo sa pravim prilikama za sve", rekla je britanska premijerka.

Podsjetimo, danas je službeno počela kampanja za izvanredne parlamentarne izbore nakon što je parlament raspušten u ponoć.

Europska unija je priopćila danas da Velika Britanije mora ispuniti financijske obaveze prema EU prije razgovora o budućim odnosima sa Bruxellesom.

Kopirati
Drag cursor here to close