Maroko zabranio proizvodnju i prodaju burki
Izvan zakona
OBJAVA: Četvrtak, 12. siječnja 2017. 11:02
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Maroko zabranio proizvodnju i prodaju burki
1

To je prva muslimanska zemlja koja je izvan zakona stavila hidžabe

Maroko je zakonom zabranio prodaju i proizvodnju burki, uz obrazloženje da pokrivanje lica nije dio njihove tradicije.

To je prva muslimanska zemlja koja je izvan zakona stavila hidžabe, kojima žene sasvim pokrivaju lice, prenijela je Srna.

Svi proizvođači burki u Maroku dobili su obavještenja pisanim putem kojima se zabranjuje svaka dalja proizvodnja i prodaja burki.

Ova zabrana odnosi se samo na burke koje potpuno prekrivaju lice, a Marokanke, uglavnom, ne nose burke već nikab, vrstu vjerske marame.

"Poduzeli smo korake da potpuno stavimo izvan zakona uvoz, proizvodnju, prodaju i reklamiranje burki u svim mjestima u Maroku", potvrdio je visoki službenik marokanskog Ministarstva unutarnjih poslova.

Iako je Maroko većinska muslimanska država, nakon zabrane burke javnost je, uglavnom, pozitivno reagirala, jer Marokanci burku ne smatraju svojom, kao drugi Arapi, te zbog toga reakcija nije bila mnogo negativna.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Dango Rapapajic
prije 217 dan.
Pametno prelaze na proizvodnju zastava za ISIL
+2
-3
0
BA
Firefox