Marković: Ako Izetbegović i Radončić žele probleme, imat će ih
Sarajevo komplicira
OBJAVA: Četvrtak, 12. siječnja 2017. 8:39
IZVOR: Bljesak.infož
AUTOR: Z.S.
Marković: Ako Izetbegović i Radončić žele probleme, imat će ih
0

O smjeni zamjenika ministrice obrane Seada Jusića, morat će se izjasniti i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

Zastupnica Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Milica Marković izjavila je u srijedu, nakon što je Savez za bolju budućnost Bosne i Hercegovine uputio inicijativu za smjenu zamjenika ministrice odbrane Bosne i Hercegovine Seada Jusića, kako određeni političari iz entiteta Federacija Bosne i Hercegovine traže probleme i tamo gdje ih nema.

Ona je za portal Klix.ba rekla da su i Ustav Bosne i Hercegovine i zakon odredili da član Predsjedništva Bosne i Hercegovine ima pravo tražiti učešće jednog dijela Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u određenim manifestacijama koje njeguju kulturnu tradiciju i naslijeđe jednog naroda.

Smatra da je to učinio i predsjedavajući bh. Predsjedništva Mladen Ivanić kada je angažirao počasne jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na obilježavanju Dana bh. entiteta Republika Srpska, ali da političari iz Federacije Bosne i Hercegovine dodatno kompliciraju situaciju u Bosni i Hercegovini.

Istaknula je da će SNSD, na čijem je čelu predsjednik RS-a Milorad Dodik, sigurno biti u poziciji da traži revidiranje sudjelovanja RS-a u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, odnosno da se revidira ugovor na osnovu kojeg su nastale Oružane snage Bosne i Hercegovine.

"To je onda mnogo kompleksnije pitanje, pa eto, neka izvole svi ti koji kompliciraju, i [član predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Stranke demokratske akcije] Bakir Izetbegović i SBB [čiji je predsjednik Fahrudin Radončić zatražio smjenu Jusića] i svi drugi. Ako žele probleme, imat će ih", rekla je Marković.

O smjeni zamjenika ministrice obrane Seada Jusića, koji je osobno potpisao zahtjev Ivanića, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, za angažman jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, morat će se izjasniti i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, prenosi Al Jazeera Balkans.

Ako zastupnici iz RS-a glasaju protiv, on neće biti smijenjen.

Marković je rekla da će SNSD zauzeti stav tek kada zahtjev za smjenu Jusića dođe u parlamentarnu proceduru.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.