Koordinacija

Maloljetni borci prijete prosvjedima

Vijesti / Flash | 27. 03. 2017. u 08:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinacija udruženja Maloljetnih boraca Armije R BIH-FBIH najavila je za 25. travnja prosvjede ukoliko Ministarstvo za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata i ministar Salko Bukvarević ne odgovore na njihova pitanja.

Naime, Koordinacija je dala rok od 15 dana da im ministarstvo odgovori na ranije upućene prijedloge u vezi rješavanja statusa ove populacije, izmjenama i dopunama postojećih Zakona i podzakonskih akata ili donošenjem novog Zakona.

''U višegodišnjem vremenskom razdoblju naša udruženja su Ministarstvu za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata F BIH dostavljala zahtjeve za izmjene i dopune postojećih Zakona kojima bi se ispravio postratni diskriminatorski odnos prema Maloljetnim borcima Armije i MUP-a R BIH'', navodi Koordinacija i dodaje kako će izaći na prosvjede ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine ako im se ne odgovori.

''Mirne prosvjede upozorenja ćemo otkazati ako u ovom razumnom vremenskom razdoblju dobijemo odgovor koji će nam jamčiti da će Ministarstvo za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata F BIH u parlamentarnu proceduru uputiti prijedlog izmjena i dopuna postojećih Zakona ili donošenje novog Zakona kojim bi se naš status riješio na način da se istim tretiramo kao posebna boračka kategorija s jasno definiranim pravima i obvezama'', navela je u pismu Koordinacija udruženja Maloljetnih boraca Armije R BIH-FBIH.

Kopirati
Drag cursor here to close