Saslušanja u tijeku

Makedonija: U tučnjavi u parlamentu ozlijeđene 83 osobe

Vijesti / Flash | 30. 04. 2017. u 18:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovno javno tužiteljstvo u Skoplju potvrdilo je danas da je do sada identificirano 15 osoba koji su sudjelovali u neredima u Sobranju i protiv kojih je MUP podnio kaznenu prijavu.

U priopćenju tužiteljstva se navodi da je dosad "saslušan veći broj osoba" i da će saslušanja biti nastavljena s ciljem prikupljanja svih podataka o događanjima u Sobranju.

Ministarstvo unutarnjih poslova Makedonije je prethodno priopćilo da je Jedinica za nasilni kriminal SUP Skoplje Osnovnom javnom tužiteljstvu podnijela kaznene prijave protiv 15 osoba u vezi s neredima koji su se dogodili u četvrtak navečer u Sobranju, od kojih je pet osoba već privedeno, prenosi Tanjug.

Zastupnici stranke Albanaca u Makedoniji DUI su, zajedno s predstavnicima Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Sobranju, u četvrtak navečer spornim glasanjem izabrali novog predsjedavajućeg parlamenta Talata Džaferija, nakon čega su pristalice VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog i inicijative "Za zajedničku Makedoniju" upali u Sobranje.

Ukupno je 83 ljudi zatražilo medicinsku pomoć u bolnicama u Skoplju, među ozlijeđenima je bilo 54 civila, 25 policajca, tri zastupnika i jedan novinar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close