DF

Lov bez lovostaja na sve koji se usude javno misliti

Vijesti / Flash | 07. 03. 2017. u 12:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zbog čega je u ova dva kantona otvoren lov bez lovostaja na sve koji se usude javno misliti i govoriti?'', upitao je županijski odbor Demokratske fronte HNŽ-a ministre unutarnjih poslova i policijske komesare HNŽ-a i ZHŽ-a u priopćenju povodom bacanja eksplozivne naprave pred prodavaonicu čapljinskog općinskog vijećnika Pere Previšića.

''Ukoliko javne osobe mogu biti napadane bez kazne, kako se trebaju osjećati građani? Ili su ove osobe napadnute upravo zbog svog javnog djelovanja? Pozivamo sve političke stranke, nevladine organizacije, neovisne intelektualce i na koncu građane, na zajedničku sudu ovog mučkog napada'', naveo je hercegovačko-neretvanski DF.

U priopćenju u kojem najoštrije osuđuje bombaški napad na poslovni objekt i dom vijećnika Čapljinske neovisne liste, DF navodi kako se ''potvrđuje ustaljena praksa na koju smo podsjećali čitavu prošlu godinu''.

''Niti jedan slučaj napada i nasilja, za koji je svakom razumnom čovjeku jasno kako ima politički kontekst, nije rasvijetljen, niti je istraga odmakla dalje od prvog koraka. Novinarima se pale automobili, ljudi se mučki prebijaju i dobivaju kaznu kao da su počinili prometni prekršaj, organiziraju se sačekuše u haustorima, bombe lete na urednike portala i u susjednom, Zapadno – hercegovačkom kantonu'', navodi DF te dodaje kako je ''očito je otvoren lov na sve koji se usude javno govoriti i djelovati protiv korupcije i bezakonja lokalnih siledžija''.

Kopirati
Drag cursor here to close