HNŽ

Lokalni Čelnici vijećali u Čitluku: O reformama, korupciji i strategijama

Vijesti / Flash | 11. 04. 2017. u 13:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Forum gradonačelnika i načelnika, te predsjedavajućih te tajnika općinskih vijeća gradova i općina u Hercegovačko-neretvanskoj županiji na temu reformskih prioriteta općina i županije održan je danas u Čitluku, a Forumu je, među ostalima, bio nazočan i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Kako je priopćeno iz Grada Mostara, ovaj regionalni forum nastavlja poticati već započetu redovnu suradnju i koordinaciju između različitih razina vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji na temama prioritetnih reformskih pitanja na lokalnoj razini.

Sastanak je okupio izabrane općinske čelnike, predsjedavajuće te tajnike općinskih vijeća kako bi razgovarali o prioritetima koji su specifični za njihov grad i općine te predstaviti svoje godišnje planove, kao i prepoznati trendove koji mogu imati negativne učinke na jedinice lokalne samouprave i njihovo dnevno funkcioniranje i napredak, kao i na raspravu sa županijskim ministarstvom nadležnim za pitanja lokalne uprave.

Na forumu se raspravljalo i o pitanjima reformskih procesa i borbe protiv korupcije, a sudionicima je izložena i Strategija za borbu protiv korupcije u Hercegovačko-nertvanskoj županiji, te prezentirano stanje u provođenju reformskih procesa u HNŽ.

''Cilj je iznaći preporuke i načine za nadvladavanje prepreka u razvoju i / ili provedbi općinskih obveza koje su predviđene širim županije reformskim procesima. Sudionici foruma informirani su o prioritetima odjela unutar Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini koja se odnose na poslove lokalnog i županijskog upravljanja i mogućim daljim načinima suradnje'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close