Uz dobru opremu

Ljubo Bešlić: Vatrogasci su opravdali povjerenje koje su dobili

Vijesti / Flash | 19. 07. 2017. u 12:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić posjetio je danas Profesionalnu vatrogasnu postrojbu Mostar kako bi se upoznao sa razinom spremnosti vatrogasaca, te čuo što se događa na terenu i kakva je suradnja s građanima, policijom i drugim komunalnim poduzećima.

''Vatrogasci su opravdali povjerenje koje su dobili, želja mi je da tako i ostane'', kazao je Bešlić, poručivši građanima da ne pale vatru bespotrebno.

Zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar Petar Jurić rekao je kako je vatrogasna postrojba Mostar, u odnosu na protekle godine, bilježi evidentan napredak što se tiče materijalno-tehničkih sredstava namijenjenih za gašenje požara, vatrogasnih vozila i vatrogasaca.

Posjetio je da su Grad Mostar i Hercegovačko-neretvanska županija nabavili po tri nova vozila, a četvrto je u izradi.

''Vatrogascima je obnovljena osobna oprema čizme, rukavice i kacige, a uskoro će dobiti i nova intervencijska vatrogasna odijela. Nova hidraulička kliješta i škare za prometne nesreće su vrh tehnike'', istaknuo je Jurić.

Napomenuo je kako je još potrebna cisterna i vozilo za spašavanje i gašenje s visine.

''Svake godine primamo ljude u stalni radni odnos, a imamo i nove sezonske radnike koje grad Mostar primi na tri ljetna mjeseca'', kazao je Jurić..

Dodao je kako su se formirala dva dobrovoljno vatrogasna društva i to "Ruište" i "Buna" koja su od znatne pomoći.

Kopirati
Drag cursor here to close