Ljubinje: Helikopter Oružanih snaga spasio kuće od požara
Posljednja nada
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 23:30
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.
Požar Ljubinje vatrogasciPožar Ljubinje srpanj4
0
Požar Ljubinje vatrogasci
Požar Ljubinje srpanj4

Zapovjednik protupožarne postojbe Ljubinje Miodrag Ilić kaže kako im je helikopter bio posljednja nada.

Helikopter Oružanih snaga BiH stigao je u ispomoć općini Ljubinje oko 19.00 sati, gdje je djelovao po žarištima koja na ovom području bukte već četiri dana. Helikopter je djelovao na području od Obzira prema Pustipusima. 

Zapovjednik vatrogasne postrojbe Ljubinje Miodrag Ilić, koji je sa svojom ekipom danonoćno na terenu, potvrdio nam je da im je pomoć iz zraka bila jedina nada, jer je požar kilometarski i ugrožavao je više sela. 

''U večernjim satima malo je bolja situacija u području Koteza, gdje je vatra bila došla do magistralne ceste Ljubinje-Trebinje, dok se požar na području Bančića ponovo aktivirao i gase ga petnaest pripadnika Oružanih snaga BiH stacioniranih u bilećkoj vojarni, koji su danas došli u ispomoć'', rekao je Ilić.

Ilić napominje da se radi o nepristupačnom terenu i o požaru koji su do sada djelimično kontrolirali vatrogasci zajedno sa mještanima.

Dodao je i kako je helikopter imao četiri preleta, te kako je djelovanje planirano sve dok za to postoje uvjeti.

Požar je aktivan i prema Obziru i Pustipusima, ali za razliku od prethodnih dana djelimično je pod kontrolom.

Ljubinjski vatrogasci nastavljaju se boriti sa vatrenom stihijom. Prethodnih su dana nadljudskim naporima spriječavali širenje požara koje bi izazvalo mnogo veću materijalnu štetu i ugrozlo živote stanovnika Ljubinja.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.