Jeftina roba

Ljevičari građane prodaju bogatašima

Vijesti / Flash | 01. 08. 2016. u 12:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bernie Sanders je samo jedan u nizu ljevičara koji su podigli na noge siromašnije dijelove svojih zemalja, a onda ih izdali i priklonili se korporativnim centrima koji vladaju politikom i medijima, prenosi Srna analizirajući pisanje analitičkih portala.

Milijuni mladih Amerikanaca koji su, u najvećoj mjeri, podržavali Sandersa i njegove ideje o pravednijem socijalnom, obrazovnim i zdravstvenom sustavu u SAD vrlo su razočarani podrškom koju je dao Hilary Clinton na konvenciji Demokratske stranke.

Ne samo da je Sanders prešao preko očiglednih nepravilnosti unutar Demokratske stranke tijekom utrke za kandidata za Bijelu kuću i favoriziranja Clinton, već je podržao, upravo onu koju je stalno optuživao da je tek produžena ruka Wall Streeta i raznih financijskih središta moći.

Njegovi poklonici shvaćaju Sandersov poziv da ne glasuju za Trumpa, a podršku Clinton, u većini, ne mogu prihvatiti.

Američki mladi birači, koji sve više traže promjenu politike SAD i njezinih ciljeva, tako su ponovo ostali bez uzora i lidera, komentiraju analitički portali.

U SAD najmoćniji kapitalisti imaju sve medije u svojim rukama - od kanala Fox preko CNN-a do velikih listova i njihovih portala.

Ideje o unutarnjoj pravednijoj podjeli bogatstva mogu se čuti i pročitati samo na alternativnim mrežama i portalima. Međutim, čim oni postanu "previše posjećeni" pouzeće ih oni koji već drže u rukama službene medije. Tako se krug zatvara.

Sanders nije jedini ljevičar koji je razočarao birače i poklonike - Alexis Tsipras je iznevjerio Grke, jer je na kraju i sam postao zagovornik mjera štednje iza kojih stoji bankarska oligarhija.

Ista stvar se dogodila u Francuskoj, koja je sa velikim nadama dočekala Francoisa Hollandea nakon omraženog Sarkozyja, ali danas u Hollandea skoro da nitko ne vjeruje, a mogućnost da osvoji drugi predsjednički mandat izgleda kao znanstvena fantastika.

Kopirati
Drag cursor here to close