Hrvatski narodni savez

Licemjerstvo i erdoganizacija: Još 1994. parlament je usvojio federalizaciju BiH

Vijesti / Flash | 22. 03. 2017. u 12:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski narodni savez BiH (HNS BiH) kao politička stranka i pravni slijednik HSS-NHI drži kako su posljednji istupi u javnosti i u parlamentarnim klupama pojedinaca iz čelništva političkih stranaka koje sebe svrstavaju u skupinu tzv. građanskih političkih stranaka u potpunosti demaskirali njihovo stvarno političko opredjeljenje.

"Kritizirati način organiziranja neumskog skupa, naziv pod kojim je održan, kao i njegovu znanstvenost, politički je dopušteno i opravdano, ali taj skup okarakterizirati kao neoustaški je krajnje nepošteno, kako ljudski tako i politički", priopćeno je iz te stranke.

Iz HNS-a BiH navode kako je slično postupljeno i u slučaju pokretanja inicijative, a zatim i usvajanja tzv. rezolucije o osudi federalizacije BiH. Njihovi istupi otvaraju pitanja.

Iz te stranke nadalje pitaju znači li to da ti ljudi i te stranke ne poštuju postojeće federalno uređenje u Bosni i Hercegovini zasnovano na ustavima i odlukama parlamenta u čijim klupama sjede i znači li da su varali onda kada su usvajali prvo Washingtonski, a zatim i Daytonski sporazum.

"Iz njihovih istupa proizilazi da jesu", zaključuju iz HNS-a BiH.

Kolika je dubina tog licemjerstva, kako se navodi, zorno proistječe iz činjenice da je isti parlament još davne 1994. godine usvojio Izjavu o unutarnjem ustrojstvu Republike BiH na federalnim osnovana na cijelom teritoriju RBiH, a sada to pobijaju.

Predsjednik Skupštine RBiH koja je usvojila, a zatim i u "Službenom listu RBiH" objavila tu izjavu bio je član stranke čije druge stranačke kolege ovih dana pokreću inicijativu i usvajaju rezuluciju o osudi federalizacije, stoji u priopćenju.

"Što je stvarna politička pozadina svih tih izjava i inicijativa, nije teško zaključiti. Neki to s pravom ocjenjuju novim pokušajem nacionaliziranja BiH, a drugi jednostavno nazivaju erdoganizacijom BiH", priopćeno je iz Hrvatskog narodnog saveza BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close