Najmanje loša opcija

Le Pen: Bashar al Aasad najprihvatljivije rješenje za Francusku

Vijesti / Svijet | 20. 02. 2017. u 22:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liderica francuske krajnje desničarske stranke Nacionalni front Marine le Pen izjavila je danas u Libanu da sirijski predsjednik Bashar al Assad predstavlja "najprihvatljivije" rješenje za Francusku, što je u potpunoj suprotnosti sa službenom politikom Pariza.

Le Pen je, poslije sastanka s libanskim predsjednikom Michelom Aounom premijerom Saadom Haririjem, rekla da je izbor između Bashara al Assada i Islamske države jedino "održivo i izvodljivo" rješenje za sukob u Siriji.

"Jasno sam objasnila da je najmanje loša opcija koja je politički realna. Čini se da je Bashar al Assad najohrabrujuće rješenje za Francusku", rekla je kandidatkinja na predsjedničkim izborima u Francuskoj.

Marine le Pen i ranije je podržavala aktualnog sirijskog predsjednika, što je u suprotnost s veoma negativnim stavom koji francuska vlada ima prema Basharu al Assadu, ali ima dodatnu težinu, uzimajući u obzir da je izgovorena tijekom posjete sirijskom susjedu.

Predsjednička kandidatkinja Nacionalnog fronta ocijenila je da Francuska i Liban treba da budu "stupovi" u borbi protiv islamskog fundamentalizma.

Poslije sastanka s Aounom, koji je trajao pola sata, Marine le Pen je rekla da se razgovaralo i o troškovima smještaja izbjeglica.

Njena stranka tvrdi da muslimanska imigracija u Francuskoj povećava rizik od terorističkih napada, oduzima radna mjesta i doprinosi odlivu sredstava iz državnog proračuna.

Le Peno, koja vodi u predizbornim istraživanjima, iskoristila je dvodnevnu posjetu bivšem francuskom protektoratu i neobičan susret s predsjednikom neke zemlje da govori o svojim centralnim temama.

Ona se u Libanu sastala i s patrijarhom kršćanske Maronitske crkve, prenosi Beta.

Kopirati
Drag cursor here to close