Le Pen: Bashar al Aasad najprihvatljivije rješenje za Francusku
Najmanje loša opcija
OBJAVA: Ponedjeljak, 20. veljače 2017. 23:35
IZVOR: Fena
AUTOR: A.M.
Marine Le Pen
0

Jasno sam objasnila da je najmanje loša opcija koja je politički realna.

Liderica francuske krajnje desničarske stranke Nacionalni front Marine le Pen izjavila je danas u Libanu da sirijski predsjednik Bashar al Assad predstavlja "najprihvatljivije" rješenje za Francusku, što je u potpunoj suprotnosti sa službenom politikom Pariza.

Le Pen je, poslije sastanka s libanskim predsjednikom Michelom Aounom premijerom Saadom Haririjem, rekla da je izbor između Bashara al Assada i Islamske države jedino "održivo i izvodljivo" rješenje za sukob u Siriji.

"Jasno sam objasnila da je najmanje loša opcija koja je politički realna. Čini se da je Bashar al Assad najohrabrujuće rješenje za Francusku", rekla je kandidatkinja na predsjedničkim izborima u Francuskoj.

Marine le Pen i ranije je podržavala aktualnog sirijskog predsjednika, što je u suprotnost s veoma negativnim stavom koji francuska vlada ima prema Basharu al Assadu, ali ima dodatnu težinu, uzimajući u obzir da je izgovorena tijekom posjete sirijskom susjedu.

Predsjednička kandidatkinja Nacionalnog fronta ocijenila je da Francuska i Liban treba da budu "stupovi" u borbi protiv islamskog fundamentalizma.

Poslije sastanka s Aounom, koji je trajao pola sata, Marine le Pen je rekla da se razgovaralo i o troškovima smještaja izbjeglica.

Njena stranka tvrdi da muslimanska imigracija u Francuskoj povećava rizik od terorističkih napada, oduzima radna mjesta i doprinosi odlivu sredstava iz državnog proračuna.

Le Peno, koja vodi u predizbornim istraživanjima, iskoristila je dvodnevnu posjetu bivšem francuskom protektoratu i neobičan susret s predsjednikom neke zemlje da govori o svojim centralnim temama.

Ona se u Libanu sastala i s patrijarhom kršćanske Maronitske crkve, prenosi Beta.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.