Sastanak s Davidijem

Lagumdžija: Njemačko-britanska inicijativa je velika šansa za BiH

Vijesti / Flash | 17. 11. 2014. u 12:47 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija razgovarao je danas u Sarajevu s otpravnikom poslova Delegacije Europske unije u BiH Renzom Davidijem.

U fokusu razgovora Lagumdžije i Davidija bile su europske integracije Bosne i Hercegovine, posebno inicijativa ministara vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva Frank-Waltera Steinmeiera i Philipa Hammonda, koja je predstavljena na Šestoj Aspen konferenciji ministara vanjskih poslova jugoistočne Europe u Berlinu.

U vezi s navedenim obostrano je izraženo zadovoljstvo jer je njemačko-britanska inicijativa pozitivno primljena u Bosni i Hercegovini, kako od političkih aktera tako i od medija i uopće bosanskohercegovačke javnosti, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Lagumdžija je ocijenio da europske integracije i aktivnosti na provođenju njemačko-britanske inicijative trebaju biti osnova platforme novoizabranih organa vlasti u BiH. Istaknuo je da inicijativa predstavlja konkretizaciju novog pristupa Europske unije prema Bosni i Hercegovini i sadrži neophodne reforme kako bi se otkočio proces europskih integracija naše zemlje. Uz ocjenu da inicijativa predstavlja veliku šansu za Bosnu i Hercegovinu izrazio je zadovoljstvo jer je ista usmjerena na ekonomske reforme, vladavinu prava i uspostavu funkcionalnije države, od čega će građani naše zemlje imati direktnu korist.

Naglasio je da Bosna i Hercegovina pozdravlja novi pristup Europske unije prema zapadnom Balkanu koji je baziran na tri strateška pravca djelovanja: ekonomsko upravljanje, vladavinu prava, te reforme i jačanje javne administracije u smislu funkcionalnije države, navodi se u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close