Kusturica: Putin je od Rusije napravio svjetsku silu
Srpski redatelj iz BiH
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 8:25
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Vladimir Putin Emir Kusturica
1

Redatelj je priznao da je često na meti kritika, jer ne krije svoj naklonjeni stav prema ruskom vođi

Proslavljeni srpski redatelj iz BiH Emir Kusturica smatra da je ruski predsjednik Vladimir Putin odgovoran što su Rusi ponovno ponosni na svoju kulturu i povijest.

Kusturica je pozdravio napore Putina u obnovi Rusije i izrazio je uverenje da je on zaslužan što je Moskva snažna i neovisna sila u svijetu dok je svom narodu usadio poštovanje za njihovo naslijeđe, za koje se činilo da je izgubljeno tijekom burnih devedesetih godina prošlog stoljeća.

Redatelj je priznao da je često na meti kritika, jer ne krije svoj naklonjeni stav prema ruskom vođi. ''Čak i 'pro-Putinove šale' danas mogu izazvati probleme'', naveo je Kusturica, ukazujući na to da je jednom bio kritiziran zato što je izjavio da je spreman Putinu dozvoliti da postavi rakete na njegovom balkonu, piše Russia Today.

On je naveo da svijet postaje mračno i smrtonosno ozbiljno mjesto u kojemu se više "ne možete ni našaliti" i dodao da je poslije toga razgovarao sa svojom suprugom o tom komentaru i da je ona to shvatila kao šalu.

''Ipak, bilo je i onih sumnjičavih koji su me podvrgli žestokim napadima, istinito vjerujući da je to moguće'', rekao je on.

Kusturica je ukazao i na duboku kulturnu i društvenu blagonaklonost između Srbije i Rusije.

''Ako pogledate povijesne činjenice, kako je tadašnji ruski car Nikolaj Drugi ušao u Prvi svjetski rat zbog Srbije, ako uvidite koliko dobro nas Rusija razumije, koliko značimo jedni drugima na kulturnoj razini, kako smo duboko posvećeni pravoslavnim vrijednostima'', kaže Kusturica.

Redatelj je posebno naglasio da vjeruje da je moć da se traži zajedničko dobro iznad pojedinačne, sebične potrebe ono što razlikuje srpski i ruski narod od Zapada.

''Srbija i Rusija su mnogo više naklonjene principu kolektivizma, kroz koji i promatramo našu povijest i budućnost'', napominje Kusturica.

On je naveo da, dok je Zapad možda postigao ekonomski napredak vodeći se upravo suprotnim vrijednostima, on to doživljava kao društvo gdje je "čovjek čovjeku vuk".

Prošle godine Kusturica je od Putina dobio Orden za unaprjedenje prijateljstva i jačanje suradnje između naroda Srbije i Rusije, kao i za popularizaciju ruskog jezika i kulture u inozemstvu, piše Russia Today.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Vox Populi
1. Vox Populi
prije 71 dan.
Koji oštrouman zaključak, taman k'o da Rusija to nije bila i ranije ... ali bitno je da si to ti rekao. Hebeš filmadžiju koji se bavi politikom ....
+7
-1
0
BA
Chrome