Rat protiv ISIL-a

Kurdi opkolili desetak boraca Islamske države u jednoj klinici

Vijesti / Svijet | 01. 10. 2014. u 17:47 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kurdske snage opkolile su u srijedu kliniku u Rabiji, gdje su se džihadisti Islamske države (IS) zabarikadirali nakon što su izgubili kontrolu nad ovim iračkim gradom na sirijskoj granici, rekli su dužnosnici.

Pešmerge su izvele napad u utorak na grad nad kojim su preuzeli kontrolu, ali jedna mala skupina boraca IS-a se sklonila na jednoj klinici.

''Deset do dvanaest pripadnika IS-a je unutar klinike. Ne želimo ih napasti, jer su džihadisti možda postavili eksploziv u zgradi'' rekao je jedan visoki dužnosnik i precizirao da kurdske snage kontroliraju u potpunosti ostatak Rabije.

''Borci su u unutar klinike od jučer (utorak) i mi smo ih opkolili'' rekao je glasnogovornik pešmerga Halgord Hekmat.

''Mi pratimo (situaciju), očekujemo da izađu ili izvrše samoubojstva, ali mi ih nećemo tući' precizirao je on novinskoj agenciji AFP.

Kurdske snage uz zračnu potporu međunarodne koalicije pokrenule su u utorak ofanzivu na tri fronta.

Osim Rabije, oni su napredovali prema Zumaru, sjeverno od Mosula, ali grad je bio i dalje pod kontrolom IS-a u srijedu, rekao je Hekmat.

Pešmerge, koje su dobile opremu od svojih saveznica, zauzele su u utorak tri sela južno od Kirkuka.

Osim toga, na jugu Bagdada, u samoubilačkom napadu autobombom u trgovačkoj ulici u šiitskoj četvrti poginulo je najmanje jedanaest osoba i ozlijeđene 34, prema policijskim i medicinskim izvorima.

Kopirati
Drag cursor here to close