Kurdi nastavljaju ofanzivu na Raqqu
Sirija
OBJAVA: Ponedjeljak, 6. ožujka 2017. 13:45
IZVOR: Fena
AUTOR: M.M.
Raqa Sirija karta Kurdi 06.03.2017.
1

U nastavku ofanzive ''Wrath Of Euphrates'' kurdski borci uz podršku američkih specijalaca i zrakoplovstva presjekli su glavnu prometnicu između Raqqe i Deir el-Zoura.

Sirijski Kurdi uz američku podršku presjekli su glavni put između sjevernog sirijskog grada Raqqe, koji je pod kontrolom radikalne grupe Islamska država, i istočnog grada Deir el-Zour, koji je djelomično pod kontrolom militanata.

Sirijski opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Britaniji navodi kako su borci Sirijskih demokratskih snaga pod kurdskim vodstvom presjekli cestu koja povezuje dva grada u oblasti Jazra u blizini Raqqe, de facto prijestolnice samoproglašenog kalifata Islamske države.

Sirijske demokratske snage u ponedjeljak navode u priopćenju da su njihovi borci osvojili sedam sela u regiji, što im je omogućilo da blokiraju put.

Borci su pokrenuli ofanzivu uz podršku zračnih udara koalicije pod američkim vodstvom od studenog u okviru operacije ''Wrath Of Euphrates'', koja ima za cilj okružiti i osvojiti Raqqu, prenosi Associated Press.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Mostar 1452
1. Mostar 1452
prije 170 dan.
TRIBA GEDRO
+1
-0
0
BA
Chrome