'Krnji' sastanak o Mostaru: Opet dogovoreno da se dogovara
Opet ništa
OBJAVA: Četvrtak, 8. prosinca 2016. 12:56
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
SDA Stranke Izbori SastanakSastanak o Mostaro bošnjačke stranke2Sastanak o Mostaro bošnjačke stranke
16
SDA Stranke Izbori Sastanak
Sastanak o Mostaro bošnjačke stranke2
Sastanak o Mostaro bošnjačke stranke

Sastanak u vezi rješenja krize u Mostaru zbog neodržavanja izbora održan je danas u Mostaru u organizaciji SDA Mostar.

''Usuglasili smo se da se slažemo da se izbori u Mostaru trebaju održati što prije, da se OHR mora uključiti aktivnije jer Mostar je pitanje Daytonskog sporazuma i u Mostaru je na snazi Statut kojeg je nametnuo OHR 2004. godine'', rekao je Salem Marić, predsnednik mostarske SDA nakon sastanka o mostarskom pitanju kojem je SDA bio domaćin.

Naime, sastanak u vezi rješenja krize u Mostaru zbog neodržavanja izbora održan je danas u Mostaru u organizaciji SDA Mostar.

Sastanku su nazočili predstavnici Saveza za bolju budućnost (SBB), Stranke za BiH (SBiH), Bosanske patriotske stranke (BPS) i Demokratske fronte (DF), dok predstavnici Socijaldemokratske partije (SDP), iako su u srijedu potvrdili dolazak, nisu nazočni na sastanku. Sastanku nisu nazočili ni HDZ BiH ni stranke okupljene oko HNS-a jer nisu ni pozvane. Naša stranka je poručila kako podržava rad ali da nisu spremni sudjelovati u razgovorima.

Marić je rekao kako je najvažnije je da se priča o odluci Ustavnog suda za grad Mostar i izmjeni Izbornog zakona za Grad Mostar ponovno otvorila i da je poslije niza pokušaja političkih subjekata počela je jedna nova priča.

''Cilj je da nastavimo razgovore te pozvati Srbe i nastaviti razgovor s HNS-om da bi Mostar dobio izbore'', rekao je Marić i dodao kako se razgovaralo i o modelima, ali nisu usuglašeni i i da su ostavljeni su sljedeći sastanak.

Predsjednik gradskog odbora SBB-a Mostar Anel Kljako rekao je kako je njegova stranka spremna surađivati i razgovarati sa svima te kako je nužno na sastanak pozvati i koordinaciju Srba i HDZ.

''Ništa se spektakularno nije dogodilo osim da smo se dogovorili da se dalje dogovaramo. Mislim da sljedeći sastanak treba biti pozvan HDZ i koordinacija Srba'', rekao je Kljako i dodao kako jedino dijalog dovodi do rješenja.

I Mahmut Trčalo, predsjednik mostarskog DF-a također je rekao kako predstavniek Srba i stranke HNS-a treba pozvati na razgovor.

 

Komentari (16)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Jeko Konkel
1. Jeko Konkel
prije 258 dan.
Ovo je isto kad bi u Republici Srpskoj bio održan sastanak Istih ovih stranaka bez srpskih stranaka.Koliko je to ispravno i vjerodostojno ili da se sve srpske stranke sastanu bez Bošnjaka i odluče da odluku ustavnog suda BiH o referendumu u RS-u treba promjeniti.
+23
-27
0
BA
Chrome
Jeko Konkel
1.1. Jeko Konkel
prije 258 dan.
Zamolio bih samo građane kojim je iole malo mozga ostalo da komentiraju.
+28
-11
1
BA
Chrome
Vox Populi
1.2. Vox Populi
prije 258 dan.
Evo meni je (još) ostalo, pa ću samo reći da je dobro što su bošnjačke stranke "zasjele" za astal i dogovorile se da je dogovoreno da se dogovaraju i da će se dogovoriti oko dogovora. Pri tome je vrlo bitno da su dogovorili bez dogovaranja oko dogovora sa ostalim strankama, između ostalog ........ kakav je samo ovo potez u p.m. ....
+15
-13
0
BA
Firefox
Učitaj sve odgovore
Benjamin Beni
prije 258 dan.
Cirkus u probosanskoj varijanti, dogovorili se da se u buducnosti dogovaraju. U najavi multikulturalni cirkus, vjerovatno sa istim zaključcima, pošto se dogovaraju da se u buducnosti dogovaraju vec 8 godina.
+26
-16
0
BA
Chrome
Ante Tomic
3. Ante Tomic
prije 258 dan.
Sastanak se sveo na to da su "građanske stranke" koje su inače propale k'o i njihov komunizama, a inače su probošnjački sateliti koji se okupljaju oko SDA, željni medijske pažnje i bljeskova fotoaparata... Nije mi jasno samo, što izmišljate toplu vodu, kad za to nema potrebe! Izbori se mogu održati odmah sutra, samo da vi koji sjedite tu za stolom želite provesti odluku Ustavnog suda!
+38
-19
0
BA
Chrome
ludi milojko
4. ludi milojko
prije 258 dan.
o Mostaru treba da raspravljaju isključivo Mostarci - ovdje koliko vidim jedini Mostarac ovaj kamerman...
+44
-3
2
RU
Chrome
Vox Populi
4.1. Vox Populi
prije 258 dan.
E moj Milojko, i u cijelom Mostaru ti je najmanje "kamermana", a najviše ovih što vole da se lentraju ...
+13
-0
0
BA
Firefox
ludi milojko
5. ludi milojko
prije 258 dan.
p.s. hvala redakciji bljeska na tome što su mi dodijelili rusku zastavu   :-* Putin forewer   8|
+18
-1
6
RU
Chrome
Klonirani Ja
6. Klonirani Ja
prije 258 dan.
Mostaru treba Mostarac za gradonačelnika, onaj koji nije nastrojen ni lijevo ni desno, nego je nastrojen Mostaru. Koji hoće da Mostar živne kao grad, da mladi imaju budućnost. A ne da se zamaraju s nacionalizmom, koji je primarni problem. Samo je pitanje vremena kada će taj "nacionalizam" proć, a kada prođe onda ćemo se nogom u gu.zicu udarat jer smo gl.upi što to nismo ranije prihvatili, jer smo naše vrijeme mogli bolje iskoristit.
+38
-8
0
BA
Chrome
branislav jakovljevic
6.1. branislav jakovljevic
prije 258 dan.
Glupanne Mostaru treba Hrvatski gradonacelnik kao sto je sarajevu i okolnim gradovima musliman. Pusti tu glupu pricu mostar-mostarcima i obrnuto. Priviknite se da ce biti hrvat ili ga neće biti mislim naravno na grad....
+20
-33
5
BA
Chrome
Klonirani Ja
6.2. Klonirani Ja
prije 258 dan.
Branimire, Hrvat sam. Nemoj razmišaljat na razine nacionalnosti, nego na razini čovjeka. Pa sagledaj jel ti dobro u gradu.
+36
-9
2
BA
Chrome
Učitaj sve odgovore
hejtam hejtere
7. hejtam hejtere
prije 258 dan.
Taman se negdje izgubio onaj Wolf,kad se odnekud sad pojaci ovaj Branimir.. Kako ironicno ime za ovakvog tokmaka..
+14
-5
9
BA
Chrome
Zlatko Hasanbegović
8. Zlatko Hasanbegović
prije 258 dan.
Mostar Mostarcu a Stolac nekom turkologu Kaplanu... Od kud je onaj lik izgmizao uopće?
+10
-9
10
BA
Chrome
Vox Populi
8.1. Vox Populi
prije 258 dan.
Gulen ga izbacio na površinu .... vjerojatno da će pasti u nemilost Erdogana
+8
-8
6
BA
Firefox
kurayusa boy
9. kurayusa boy
prije 258 dan.
Ye bo ti nas kada se podvelešci dogovaraju da se nedogovore o gradu Mostaru   :P   :D   :P   :D
+6
-3
0
BA
Chrome
Učitaj još komentara