Opet ništa

'Krnji' sastanak o Mostaru: Opet dogovoreno da se dogovara

Vijesti / Flash | 08. 12. 2016. u 11:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Usuglasili smo se da se slažemo da se izbori u Mostaru trebaju održati što prije, da se OHR mora uključiti aktivnije jer Mostar je pitanje Daytonskog sporazuma i u Mostaru je na snazi Statut kojeg je nametnuo OHR 2004. godine'', rekao je Salem Marić, predsnednik mostarske SDA nakon sastanka o mostarskom pitanju kojem je SDA bio domaćin.

Naime, sastanak u vezi rješenja krize u Mostaru zbog neodržavanja izbora održan je danas u Mostaru u organizaciji SDA Mostar.

Sastanku su nazočili predstavnici Saveza za bolju budućnost (SBB), Stranke za BiH (SBiH), Bosanske patriotske stranke (BPS) i Demokratske fronte (DF), dok predstavnici Socijaldemokratske partije (SDP), iako su u srijedu potvrdili dolazak, nisu nazočni na sastanku. Sastanku nisu nazočili ni HDZ BiH ni stranke okupljene oko HNS-a jer nisu ni pozvane. Naša stranka je poručila kako podržava rad ali da nisu spremni sudjelovati u razgovorima.

Marić je rekao kako je najvažnije je da se priča o odluci Ustavnog suda za grad Mostar i izmjeni Izbornog zakona za Grad Mostar ponovno otvorila i da je poslije niza pokušaja političkih subjekata počela je jedna nova priča.

''Cilj je da nastavimo razgovore te pozvati Srbe i nastaviti razgovor s HNS-om da bi Mostar dobio izbore'', rekao je Marić i dodao kako se razgovaralo i o modelima, ali nisu usuglašeni i i da su ostavljeni su sljedeći sastanak.

Predsjednik gradskog odbora SBB-a Mostar Anel Kljako rekao je kako je njegova stranka spremna surađivati i razgovarati sa svima te kako je nužno na sastanak pozvati i koordinaciju Srba i HDZ.

''Ništa se spektakularno nije dogodilo osim da smo se dogovorili da se dalje dogovaramo. Mislim da sljedeći sastanak treba biti pozvan HDZ i koordinacija Srba'', rekao je Kljako i dodao kako jedino dijalog dovodi do rješenja.

I Mahmut Trčalo, predsjednik mostarskog DF-a također je rekao kako predstavniek Srba i stranke HNS-a treba pozvati na razgovor.

 

Kopirati
Drag cursor here to close