Rusija i SAD

Kremlj: Trebat će mjeseci za organiziranje sastanka Putina i Trumpa

Vijesti / Flash | 21. 01. 2017. u 12:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Trebat će mjeseci, a ne tjedni da se organizira sastanak između američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina'', izjavio je u subotu portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

''To se neće dogoditi u nekoliko tjedana. Nadajmo se da će do toga doći u mjesecima koji nastupaju'', izjavio je Peskov o eventualnom sastanku dvojice čelnika, u untervjuu za BBC koji su prenijele ruske novinske agencije.

Peskov je dodao da nikakvi pregovori između Moskve i Washingtona o toj temi nisu u tijeku, ali da bi se to moglo promijeniti kada Trump i Putin budu imali telefonski razgovor u bliskoj budućnosti.

''Predsjednik Putin će nazvati nakon inauguracije predsjednika Trumpa kako bi mu čestitao. To je protokol koji se mora obaviti. Očekujemo da bi oni mogli raspravljati i o svojim pozicijama prema eventualnom sastanku'', kazao je.

Dodao je da će, kadgod se sastanak dogodi, "Putin biti spreman".

Brojni kritičari Trumpa zabrinuti su njegovim eventualnim odmakom od stroge politike ranijeg predsjednika Baracka Obame prema Rusiji, čak ga optužujući da je u dosluhu s Kremljom.

Tijekom predizborne kampanje Trump je izjavio da će sarađivati s Moskovom na udruživanju snaga u bavljenju globalnim problemima kao što je teroristička grupa Islamska država.

Putin se nada "otopljenju" odnosa, ali je kazao da će čekati da li će Trump provoditi svoju politiku umjesto donošenja preranih zaključka.

Kopirati
Drag cursor here to close