Široki Brijeg

Kraljević i Ćorić složni: Izlaznost je bila dosta slaba

Vijesti / Flash | 02. 10. 2016. u 21:39 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Miro Kraljević (HDZ BiH) četvrte izbore zaredom dobio je povjerenje svojih sugrađana, dok je njegov jedini protukandidat Deni Ćorić (Hrvatski savez HKDU-Hrast) svjestan poraza.

Nakon što su objavljeni prvi neslužbeni i nepotpuni rezultati na osnovu nešto više od 8.000 glasačkih listića, Miro Kraljević uvjerljivo je odnio izbornu pobjedu i osvojio četvrti mandat s 5.563 osvojena glasa odnosno 68 posto, dok je Deni Ćorić osvojio 2.574 glasa odnosno 32 posto. Na izbore u Širokom Brijegu izašlo je 43,61 posto birača, odnosno njih 9.967 od ukupno 22.855 registriranih birača s pravom glasa.

''Dali smo sve od sebe, nismo baš nešto zadovoljni, jednostavno je bila premala izlaznost. Očito ljudi ne žele promjene, dobro im je ovako i dobili su što su zaslužili. Nismo ljuti, ponosni smo na sebe, sve smo odradili... Idemo dalje. Zahvaljujem se svima koji su nas podržali, zbog vas nećemo odustati, vidimo se uskoro'', izjavio je u izbornoj noći Deni Ćorić za Bljesak.info.

U stožeru HDZ-a BiH, osim proslave ostanka Mire Kraljevića na čelu Širokog Brijega, slave i pobjedu svoje liste za gradsko vijeće jer prema neslužbenim i nepotpunim rezultatima ova stranka osvaja 59 posto, a iza nje s 12 posto slijedi Savez za Široki (HSP AS, HKDU-Hrast, HČSP).

''Zadovoljan sam, zahvaljujem se svima onima koji su izašli na izbore danas bez obzira za koga su glasovali. Izlaznost je bila dosta slaba i trebamo iz ovoga svi izvući pouke i raditi na tome da ljude bolje animiramo'', komentirao je za Bljesak.info prve neslužbene i nepotpuno rezultate novi-stari gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

''Ukoliko rezultati za Gradsko vijeće budu ovakvi kao što neslužbene brojke govore - dobro je, ako i ne bude, bit će broj koji zadovoljava i nadam se da će biti većina. Nadam se da ćemo uspjeti preslikati rad proteklog vijeća, kada smo imali većinu, ali smo i imali dobru suradnju s ostalim vijećnicama - oporbe skoro da nije ni bilo te je rad i suradnja unutar Gradskog vijeća bila na visokoj razini. Radit ću na tome da će se gradski vijećnici i u novom sazivu držati slogana 'Široki Brijeg - Uvijek na prvom mjestu'. Tko god što pametno predloži za Široki, to ćemo prihvatiti i gurati Široki Brijeg naprijed'', izjavio je za Bljesak.info gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

''Ujutro sjedam na radno mjesto gdje sam i bio, nisam radni stol uopće dirao niti sam se pripremao za primopredaju, tako da idemo dalje'', dodao je Kraljević te se na kraju razgovora dotaknuo problema i projekata na koje će staviti naglasak u sljedećem mandatu.

''Ovo o čemu smo govorili u kampanji, istaknut ću i ovom prilikom: Moja će zadaća biti da nastavimo s realizacijom projekata poput vodovoda, cestovne infrastruktura, rješavanje pitanja duhanske stanice, kanalizacije, pročistača otpadnih voda i naravno uređenje grada. Moramo raditi na tome da nam grad dobije malo ljepšu sliku. Morat ćemo raditi na tome da bude vizualno uređen, pogotovo komunalni dio'', zaključio je u razgovoru za Bljesak.info Miro Kraljević.

Kopirati
Drag cursor here to close